Παρά την υπερπροσπάθεια και τις ευκαιρίες ο Παναθηναϊκός έχασε με 1-0 από την Μπράγκα και συνεχίζει στο Γιουρόπα

Έπεσε μαχόμενος

Το όνειρο της επιστροφής έπειτα από 13 χρόνια στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έσβησε για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» έκαναν υπερπροσπάθεια, αδίκησαν τον εαυτό τους χάνοντας σωρεία ευκαιριών και με δεύτερη ήττα (1-0) από την Μπράγκα στο ΟΑΚΑ αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και θα συνεχίσουν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

  • Από τον Θοδωρή Λινάρδο

Σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ με πάνω από 60.000 οπαδούς του Παναθηναϊκού΄, οι οποίοι από νωρίς δημιούργησαν πανηγυρική ατμόσφαιρα. Το δεκάλεπτο 11′-21′ ήταν εκρηκτικό για τον Παναθηναϊκό που είχε στην πλάτη του το 2-1 της Πορτογαλίας, με τον Βαγιαννίδη να οργώνει τη δεξιά πλευρά και τους Παλάσιος, Μπερνάρ να ψάχνουν ρήγματα. Η πίεση εντάθηκε, ο κόσμος έσπρωχνε την ομάδα, με την Μπράγκα να έχει κλείσει ωστόσο τους χώρους. O Ιωαννίδης δεν πρόλαβε τελευταία στιγμή να κάνει την προβολή έπειτα από πάσα του Παλάσιος στο 18′, με τους Πορτογάλους να έχουν έπειτα τις δικές τους στιγμές.

Οι Ιβηρες απείλησαν στο 32′ με τον Ρουίθ, αλλά επενέβη ο Μπρινιόλι σε ένα ματς για γερά νεύρα. Ακόμα πιο κοντά στο γκολ έφτασε ο Παναθηναϊκός πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με κεφαλιά του Βαγιαννίδη. Ο Μαντσίνι ζήτησε πέναλτι ακριβώς στο φινάλε του ημιχρόνου, με τον Παναθηναϊκό να ξεκινά δυναμικά και στην επανάληψη. Η σημαντική στιγμή ανήκε στον Παλάσιος στο 54′ σε ένα ανοιχτό ματς με αρκετές καθυστερήσεις από πλευράς φιλοξενουμένων. Η Μπράγκα έψαξε τις αντεπιθέσεις, προσέχοντας τα νώτα της, ο Παναθηναϊκός όσο πέρναγε η ώρα είχε περισσότερο άγχος για το γκολ.

Ωσπου στο 83′ ο Μπρούμα διαμόρφωσε το 0-1 σε νέα αντεπίθεση. Η Μπράγκα είχε μαζί της περίπου 100 φίλους της αλλά ιδιαίτερα εκδηλωτικούς έως και προκλητικούς στο γκολ. Αμέσως μετά απώλεσαν τρομερές ευκαιρίες οι Τζούρισιτς, Σπόραρ, Σένκεφελντ σε έναν καταιγισμό αλλά χωρίς αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό, που χειροκροτήθηκε από τον κόσμο για την υπερπροσπάθεια. Στο ΟΑΚΑ βρέθηκαν αρκετοί πρώην παίκτες του Παναθηναϊκού, όπως ο Γκοβού, αλλά και οι Κώστας Κωνσταντινίδης, Τάκης Φύσσας ως μέλη πια της Εθνικής μαζί με τον κόουτς Πογιέτ.

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γέντβαϊ (43′ λ. τρ. Σένκεφελντ), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ (78′ Τσέριν), Βιλένα, Μπερνάρ (78′ Τζούρισιτς), Παλάσιος (62′ Αϊτόρ), Mαντσίνι, Ιωαννίδης (62′ Σπόραρ).

ΜΠΡΑΓΚΑ (Αρτουρ Ζόρζε): Ματέους, Γκόμεζ, Φόντε, Νιακατέ (50′ Σαατζί), Μαρίν, Καρβάλιο, Ρικάρντο Oρτα, Αντρέ Oρτα (65′ Πίτζι), Μπρούμα (87′ Ολιβέιρα), Ρουίθ (88′ Μπάνζα), Τζαλό (65′ Zαλαζάρ).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα