Η ΑΕΚ, αν και ανώτερη, γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Αντβέρπ και συνεχίζει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ

Τζάμπα αποκλεισμός!

Επαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι την Αντβέρπ στην «OPAP Arena», αλλά δεν τα κατάφερε η ΑΕΚ και με δεύτερη ήττα, αυτή τη φορά με 2-1, αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ. Αδίκησαν τον εαυτό τους οι «κιτρινόμαυροι», οι οποίοι δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες τους και πλήρωσαν ακριβά τις (λίγες) στιγμές αδράνειας στην άμυνα. Με ψηλά το κεφάλι θα συνεχίσουν το ευρωπαϊκό ταξίδι, συμμετέχοντας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Με τον Στάνκοβιτς να επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια της «Ενωσης», ύστερα από δύο ματς, και τον Πόνσε στην κορυφή της επίθεσης παρέταξε την ομάδα του ο Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος έκοψε από την αποστολή τον ανέτοιμο Λιβάι Γκαρσία. Από την άλλη, οι Βέλγοι του Φαν Μπόμελ μπήκαν με ξεκάθαρο στόχο να αιφνιδιάσουν, όμως ο Στάνκοβιτς έδειξε τα ανακλαστικά του στο σουτ του Μούγια στο 3′.

Από κει και μετά το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα δεν επέτρεψε στους αντιπάλους να κάνουν το παιχνίδι τους, πήρε τον έλεγχο και πίεσε για το γκολ. Δημιούργησε τις προϋποθέσεις και είχε ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, κυρίως με Πόνσε και Αμραμπατ, αλλά δεν τις αξιοποίησε, πηγαίνοντας με το 0-0 στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, και με το 1-0 του πρώτου ματς να τη βαραίνει, η ΑΕΚ μπήκε παθιασμένα, με τον κόσμο στις εξέδρες να δίνει τρομερό παλμό. Με υπομονή οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, αφήνοντας σε κάποιες στιγμές αφύλακτα τα νώτα τους.

Ο Μούγια έχασε απίστευτη ευκαιρία για την Αντβέρπ στο 61′, και στο 73′ έγινε η… ζημιά. Από πλάγιο άουτ, ο Μπαλίκουισα έφυγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ και ο Κερκ, αξιοποιώντας την πάσα του, έκανε το 1-0 για τους φιλοξενουμένους.

Ο Αλμέιδα τα έπαιξε όλα για όλα και βρήκε το γκολ της ισοφάρισης (1-1) στο 90′, με τον… συνήθη ύποπτο Αραούχο. Εψαξε και το δεύτερο για να στείλει το ματς στην παράταση, αλλά αυτή που το πέτυχε ήταν η Αντβέρπ σε αντεπίθεση με τον Μπαλίκουισα, στο 90’+5′, γράφοντας το τελικό 2-1, που την έστειλε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Διαιτητής: Χεσούς Χιλ Μανθάνο (Ισπανία).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα (80′ Γιόνσον), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (80′ Πισάρο), Πινέδα, Αμραμπατ (70′ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (80′ Μάνταλος), Τσούμπερ (70′ Αραούχο), Πόνσε.

ΑΝΤΒΕΡΠ (Μαρκ φαν Μπόμελ): Μπουτέ, Ντε Λατ, Αλντερβάιρελντ (65′ Βαν ντεν Μπος), Εκέλενκαμπ (66′ Κερκ), Μούγια, Βάινς, Κουλιμπαλί, Φερμέιρεν, Κεϊτά, Μπαλίκουισα, Γιάνσεν (83′ Γιουσούφ).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα