Η ΑΕΚ πήρε εύκολα το ντέρμπι από τον ΠΑΟΚ με 2-0 και επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις

Ανετη νίκη!

Με ηγέτες τους Μάνταλο και Ελίασον η ΑΕΚ πήρε εύκολα το ντέρμπι από τον ΠΑΟΚ με 2-0 και επέστρεψε στις πολύ καλές εμφανίσεις. Το παιχνίδι άρχισε στα… κόκκινα και από τις δύο ομάδες. Η πρώτη και τεράστια ευκαιρία ανήκει στην ΑΕΚ.

  • Από τον Γιώργο Σηφάκη

Σε σέντρα του Ελίασον από τα αριστερά, ο Πόνσε με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι στο 14′. Στο 17′ η ΑΕΚ επιβραβεύτηκε για την ανωτερότητά της.

Σε λάθος βολέ του Κοτάρσκι, ο Γιόνσον έδωσε με κεφαλιά στον Μάνταλο και αυτός με υπέροχη σέντρα είδε τον Πινέδα, ο οποίος με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της «Ενωσης». Η ΑΕΚ και μετά το 1-0 συνέχισε να ελέγχει το ματς και δεν επέτρεψε τον ΠΑΟΚ να της προκαλέσει κανένα πρόβλημα. Με κορυφαίο τον Μάνταλο και φοβερό πρέσινγκ, απόλυτα δίκαια ήταν μπροστά στο σκορ. Ο ΠΑΟΚ σε ολόκληρο το πρώτο μέρος δεν είχε ούτε μία τελική. Φάνηκε να επηρεάστηκε πολύ περισσότερο απ’ ό,τι περίμενε κάποιος από το λάθος του Κοτάρσκι.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ συνέχισε να μην… πατάει σωστά στο χορτάρι και το πλήρωσε. Ο Σιμάνσκι έκλεψε την μπάλα και συνδυάστηκε με τον Πόνσε. Ο Πολωνός έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Ελίασον έκανε το κοντρόλ και με ωραίο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0 στο 55′. Ο ΠΑΟΚ από πολύ νωρίς είχε να ανέβει έναν γολγοθά. Αξιοσημείωτο ότι η πρώτη τελική για τον ΠΑΟΚ έγινε στο 68′, όταν ο Μεϊτέ έπιασε κεφαλιά και η μπάλα πέρασε άουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον Στάνκοβιτς. Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ συνέχισε να ελέγχει το ματς, δεν έδωσε διακαιώματα στην ομάδα του Λουτσέσκου και πήρε πεντακάθαρα και δίκαια τη νίκη με 2-0.

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι (83′ Πισάρο), Γιόνσον (65′ Γαλανόπουλος), Πινέδα, Ελίασον (83’Αμραμπάτ), Μάνταλος (65′ Τσούμπερ), Πόνσε (83′ Γκατσίνοβιτς).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Μπάμπα, Εκόνγκ, Νάσμπεργκ (60′ Κουλιεράκης), Βιεϊρίνια (46′ Σάστρε), Μεϊτέ, Οζντόεφ (75′ Σβαμπ), Κωνσταντέλιας, Ντεσπότοφ (61′ Τάισον), Α. Ζίβκοβιτς, Σαμάτα (75′ Τόμας).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα