Ο Ολυμπιακός έκαμψε την αντίσταση του μαχητικού Πανσερραϊκού με 1-0 και έφυγε με τη νίκη

Τρίποντος!

Με τον Ελ Αραμπί να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από τον «λάκκο των λεόντων» επικρατώντας 1-0 του μαχητικού Πανσερραϊκού.

  • Aπό τον Χάρη Δάντση

Ο Μαροκινός επιθετικός πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση με πέναλτι που κέρδισε ο Μασούρας στο 65ο λεπτό και οι «ερυθρόλευκοι» έπιασαν Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στη 2η θέση, μειώνοντας παράλληλα στον έναν βαθμό την απόσταση από την κορυφή και τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Με μία αλλαγή σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα παρέταξε την ομάδα του Πειραιά ο Κάρλος Καρβαλιάλ στο ντεμπούτο του στη Σούπερ Λιγκ, επιλέγοντας τον Μπιανκόν αντί του τιμωρημένου Ρέτσου για το κέντρο της άμυνας. Ο Πάμπλο Γκαρσία επέλεξε σχηματισμό 3-6-1 που μετατρεπόταν και σε 3-4-3 όταν τα «λιοντάρια» προσπαθούσαν να επιτεθούν. Γενικότερα το παιχνίδι είχε λίγες φάσεις και ξεχάστηκε με το τελικό σφύριγμα του διαιτητή. Οι Πειραιώτες είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως δυσκολεύτηκαν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, καθώς οι γηπεδούχοι αμύνονταν μαζικά και δεν έδωσαν χώρους.

Η καλύτερη στιγμή των φιλοξενουμένων στο πρώτο μέρος ήταν με κεφαλιά του Ελ Κααμπί στο 37′, ενώ στο 53′ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία από τον Ποντένσε για να ανοίξει το σκορ. Ο Καρβαλιάλ απέσυρε τον συμπατριώτη του λίγο αργότερα, μετατρέποντας με την είσοδο του Ελ Αραμπί τον σχηματισμό σε 4-4-2 και δικαιώθηκε, καθώς ο Μαροκινός αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε ο Μασούρας από τον Δεληγιαννίδη στο 65′. Προηγουμένως ο μεσοεπιθετικός των Πειραιωτών είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία, όπως και ο Χατζηστραβός για τον Πανσερραϊκό.

Στο 88′ ο Ελ Αραμπί άγγιξε και δεύτερο τέρμα, όμως ο Θυμιάνης σταμάτησε την μπάλα προτού περάσει τη γραμμή. Μάλιστα, η φάση ελέγχθηκε από το VAR για χέρι, όμως κρίθηκε πως δεν υπάρχει παράβαση. Την επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, ενώ ο Πανσερραϊκός θα υποδεχτεί την ΑΕΚ.

Διαιτητής: Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Αυλωνίτης, Μπέργκστρομ, Θυμιάνης, Δεληγιαννίδης (85′ Ντανκερλούι), Πηλέας (46′ Τομάς), Ουεντραόγκο (79′ Μορέιρα), Στάικος, Χατζηστραβός, Μασαρίποφ (69′ Μούργος), Μπαΐροβιτς (46′ Σοφιανός).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Μπιανκόν, Ορτέγκα, Εσε, Καμαρά, Ποντένσε (61′ Ελ Αραμπί), Φορτούνης (90′ Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας (90′ Ρίτσαρντς), Ελ Κααμπί (81′ Μπιέλ).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα