Νίκη… 36 ετών για τη Σκωτία!
Την πρώτη της νίκη σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 36 ολόκληρα χρόνια πέτυχε η Σκωτία, όπου επικράτησε της Αϊτής με 1-0 στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου του Μουντιάλ 2026 και βρέθηκε στην κορυφή του γκρουπ, εκμεταλλευόμενη το ισόπαλο 1-1 μεταξύ Βραζιλίας και Μαρόκου.
Οι Σκωτσέζοι επέδειξαν μεγαλύτερη πρακτικότητα απέναντι στην Αϊτή του επιθετικού της ΑΕΚ, Φρανζί Πιερό. Η πρώτη τους καλή ευκαιρία ήρθε στο 17′ με το δοκάρι του ΜακΤόμινεϊ, ενώ το «χρυσό» γκολ ήρθε στο 29′ με τον ΜακΓκίν.
Ο μέσος της Άστον Βίλα σκόραρε έχοντας το δικό του μερίδιο τύχης, καθώς το άστοχο σουτ του κόντραρε στον Μπελεγκάρντ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 1-0.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΪΤΗ (Σεμπαστιέν Μινιέ): Πλασίντ, Αρκούς, Αντέ, Ντελκρουά, Εξπεριένς, Μπελεγκάρντ, Ζαν Ζακ, Ντίντσον (61’ Καζιμίρ), Πρόβιντενς (85’ Φόρτσιουν), Ισιντόρ (76’ Ζοζέφ), Πιερό.
ΣΚΩΤΙΑ (Στηβ Κλαρκ): Γκαν, Χίκεϊ (75’ Πάτερσον), Ρόμπερτσον, Χάνλεϊ, Χέντρι, ΜακΤόμινεϊ, ΜακΓκιν (83’ Κέρτις), Φέργκιουσον, Άνταμς (75’ Ντάικς), Γκάνον-Ντοκ (75’ Κρίστι), Σάνκλαντ (83’ ΜακΛιν).
