Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 70 κιλών κατέκτησε η Ελισάβετ Τελτσίδου, προσθέτοντας μία ακόμη διάκριση στην επιτυχημένη πορεία της και ένα ακόμη μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του Τάραντα, για τη χώρα μας.
Η Ελισάβετ Τελτσίδου βρέθηκε σε πολύ καλή ημέρα και ολοκλήρωσε το τουρνουά με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Στον καθοριστικό αγώνα που έκρινε την κορυφή αντιμετώπισε την 18χρονη Αλεξάντρα Άντριτς από τη Σερβία και έκλεισε την παρουσία της στους Μεσογειακούς, όπως την άνοιξε. Πέτυχε Waza-ari το οποίο αποδείχθηκε… χρυσό!
Πριν τον τελικό, η Τελτσίδου χρειάστηκε να προσπεράσει με Waza-ari το εμπόδιο της 22χρονης Σλοβένας Νίκα Κόρεν, ενώ η εξουδετέρωσε με ippon στα πρώτα δευτερόλεπτα την 24χρονη Λάρα Σβιέτκο από την Κροατία και πήρε θριαμβευτική και ξεκούραστη πρόκριση για τον τελικό. Να σημειωθεί ότι οι δύο αντίπαλές της κατέκτησαν τελικά τα χάλκινα μετάλλια και φυσικά η τρίτη το ασημένιο.
Η 7η Ολυμπιονίκης του Τόκιο συνέχισε με τον καλύτερο τρόπο την σπουδαία παράδοση και ιστορία που έχει η χώρα μας στο άθλημα του τζούντο στη διοργάνωση, σε βάθος χρόνου.
Μετά το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς του Οράν, η Τελτσίδου με το χρυσό που κατέκτησε χάρισε στην Ελλάδα το τέταρτο χρυσό, μετά τις τεράστιες διακρίσεις του Ηλία Ηλιάδη (2005 Αλμερία, 2009 Πεσκάρα) και της Ιουλιέτας Μπουκουβάλα (2009 Πεσκάρα).
