Το πρώτο EuroLeague Super Cup είναι προ των πυλών, με τον Ολυμπιακό να ρίχνεται στη μάχη, αντιμετωπίζοντας τη Φενερμπαχτσέ (17.00) στον πρώτο ημιτελικό της νεοσύστατης διοργάνωσης. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ως πρωταθλήτρια Ευρώπης, θέλει να κατακτήσει ακόμα ένα τρόπαιο, που διεκδικείται για πρώτη φορά στην ιστορία. Οι Πειραιώτες δεν έχουν προβλήματα τραυματισμών.
- Aπό τον Γιάννη Κάρμα
Μοναδικό ερωτηματικό το γεγονός πως ο Γιαν Μοντέρο έφτασε χθες στο Αμπού Ντάμπι, αφού είχε πρόβλημα με τη βίζα του και επί της ουσίας δεν έχει προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα. Θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός έπαιξε φιλικό με τη Φενερμπαχτσέ πριν από λίγες μέρες στην Κρήτη και επικράτησε με 82-77.
Για το σπουδαίο ματς με την τουρκική ομάδα μίλησε χθες ο Εβάν Φουρνιέ, ο οποίος ρωτήθηκε πώς νιώθει που επιστρέφει στο ίδιο γήπεδο 16 μήνες μετά το Final Four του 2025: «Να μη μιλήσουμε για τα όμορφα (γέλια); Ναι, το θυμάμαι ακόμα. Την τελευταία φορά που ήμασταν εδώ… ξεχάσαμε να το πάρουμε σπίτι, οπότε ελπίζω ότι αυτή τη φορά θα έχουμε μια καλύτερη εμπειρία».
Αναφορικά με τη Φενέρ και το γεγονός πως ο Ολυμπιακός την αντιμετώπισε και στην Κρήτη, είπε: «Η Φενέρ είναι μια πολύ καλά προπονημένη ομάδα. Παίζουν πραγματικά σκληρά, έχουν μέγεθος και παίζουν με ένταση. Δεν χαρίζουν τίποτα. Είναι ακόμα σχεδόν preseason αλλά περιμένουμε ένα σκληρό παιχνίδι και προχωρώντας ξέρουμε ότι η Φενέρ είναι μια ομάδα που πρέπει να προσέξουμε».
Αποφασισμένη να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης δείχνει η Φενερμπαχτσέ. Αυτό μαρτυρούν οι κινήσεις της ομάδας, που μπορεί να έχασε έναν πολύτιμο παίκτη, όπως ο Μπιμπέροβιτς, που άνοιξε τα φτερά του για το ΝΒΑ, αλλά έκανε σπουδαίες προσθήκες. Το καλοκαίρι επένδυσε στην εμπειρία και στο βάθος παρουσιάζοντας ένα πολύ πιο πλήρες ρόστερ σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Παίκτες όπως οι Λάρκιν, Κλάιμπερν, Σιλντς και Σανλί ξέρουν καλά τα κατατόπια της Ευρωλίγκας, ενώ οι Φόρεστ, Μπίνγκαμ, Κι και Τζουζάνγκ ανεβάζουν την αθλητικότητα.
Μπαρτζώκας: «Νιώθω ανασφαλής για το τι θα παρουσιάσουμε»
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, μίλησε για το σημερινό παιχνίδι απέναντι στη Φενερμπαχτσέ, τονίζοντας πως ο χρόνος δεν έχει βοηθήσει την ομάδα του να προετοιμαστεί όπως θα ήθελε για τα πρώτα επίσημα παιχνίδια.
«Νιώθω τελείως ανασφαλής για το τι θα παρουσιάσουμε στο γήπεδο, παρότι βλέπουμε προσπάθεια από τους παίκτες και βελτίωση. Δεν μας βοηθάει ο χρόνος. Είναι ένα ρόστερ που έχει κάποια χαρακτηριστικά νέου, παρότι υπάρχει μεγάλος κορμός από πέρυσι, γιατί οι δύο βασικοί πόιντ γκαρντ είναι καινούργιοι. Καταλαβαίνετε ότι χρειάζεται χρόνος για να παίξει η ομάδα καλά. Το ίδιο αντιμετωπίζουν και οι άλλοι. Οπότε είμαι λίγο περίεργος να δω τι θα βλέπω στο γήπεδο.
Πιστεύω ότι το επίπεδο της εκτέλεσης σε αυτό το τουρνουά δεν θα είναι υψηλό, αλλά ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος. Ολες οι ομάδες θα παίξουν για τη νίκη» τόνισε και πρόσθεσε: «Αν χάσουμε, θα πούμε ό,τι μας συμφέρει ότι το βλέπουμε σαν ματς προετοιμασίας, αν κερδίσουμε, θα πούμε ότι τα δώσαμε όλα για τον τίτλο. Είναι μία διοργάνωση που, εφόσον εμπεριέχει τίτλο, θέλεις να τον πάρεις. Αυτό είναι το νόημα του επαγγελματικού αθλητισμού. Από την άλλη, ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να έχουμε μεγάλες προσδοκίες και απαιτήσεις από την ομάδα, αφού δεν έχει δουλέψει πολύ καιρό μαζί. Θα ζήσουμε αυτή την εμπειρία, θα παλέψουμε όσο μπορούμε περισσότερο».
