Σάλος! Ο Νο 3 του Βατικανού κατηγορείται για σεξουαλικό σκάνδαλο

Από την
Ελενα Στάθου – Ελευθερόγλου

Σκάνδαλο μεγατόνων ξέσπασε στο Βατικανό, καθώς ο τρίτος τη τάξει στην ιεραρχία, ο καρδινάλιος Τζορτζ Πελ, κατηγορείται πλέον και επίσημα για πολλαπλά σεξουαλικά αδικήματα, στην πατρίδα του την Αυστραλία, από όπου ξεκίνησε την καριέρα του ως ιερωμένος.

Ο 76χρονος Πελ είναι από το 2014 ελεγκτής των οικονομικών του Βατικανού, γεγονός που τον κάνει τον πλέον υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Καθολικής Εκκλησίας που κατηγορείται για σεξουαλικά εγκλήματα. Ο Πελ, εναντίον του οποίου χθες ασκήθηκε δίωξη, καλείται να εμφανιστεί στις 18 Ιουλίου ενώπιον δικαστηρίου της Μελβούρνης.

«Ψευδείς ισχυρισμοί»

Ο Αυστραλός καρδινάλιος αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του αποδίδονται και τονίζει ότι θα επιστρέψει στη χώρα του με σκοπό να αποκαταστήσει τη φήμη του. Μάλιστα ο Πελ χαρακτήρισε τη διετή έρευνα, που βασίστηκε σε «ψευδείς ισχυρισμούς», «αμείλικτη δολοφονία προσωπικότητας».

«Αυτές οι κατηγορίες ενισχύουν την αποφασιστικότητά μου και η παραπομπή μου στη Δικαιοσύνη μού δίνει τώρα την ευκαιρία να αποκαταστήσω τη φήμη μου και στη συνέχεια να επιστρέψω εδώ στη Ρώμη για να εργαστώ» δήλωσε ο Πελ χαρακτηριστικά. Η αστυνομία στην πολιτεία της Βικτόριας στην Αυστραλία ανακοίνωσε ότι ο Πελ αντιμετωπίζει «πολλαπλές κατηγορίες που αφορούν παλαιότερα σεξουαλικά εγκλήματα» από πολλούς ενάγοντες. Ωστόσο οι Αρχές δεν δημοσιοποίησαν λεπτομέρειες σχετικά με τις κατηγορίες που τον βαρύνουν ούτε τις ηλικίες των φερόμενων θυμάτων του.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έδωσε άδεια στον στενό του συνεργάτη να επιστρέψει στην πατρίδα του για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες. Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του Βατικανού Γκρεγκ Μπερκ δήλωσε ότι η Αγία Εδρα σέβεται το αυστραλιανό δικαστικό σύστημα και επισήμανε ότι ο Πελ στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με τις ερευνητικές Αρχές.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα