ΕΥΔΑΠ: Εκτακτο κοινωνικό τιμολόγιο από την 1η Ιουλίου

Νέο έκτακτο ειδικό κοινωνικό τιμολόγιο ανακοίνωσε χθες η ΕΥΔΑΠ. Η εταιρία προσφέρει από την 1η Ιουλίου δωρεάν νερό και στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Επιπλέον, οι δικαιούχοι που λαμβάνουν ήδη μειωμένο ειδικό τιμολόγιο από την EYΔΑΠ (πολύτεκνοι, υπερήλικοι) έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν το τιμολόγιο με τους ευνοϊκότερους όρους.

Οι αιτήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα της εταιρίας σε εμφανή ενότητα από αύριο 1η Ιουλίου στην κεντρική σελίδα, όπου θα υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες.

Ανά μήνα

Ειδικότερα, για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης η ΕΥΔΑΠ παρέχει δωρεάν ποσότητα νερού δύο κυβικά μέτρα ανά μήνα και ανά μέλος νοικοκυριού, και τρία κυβικά μέτρα ανά μήνα για κάθε μέλος με αναπηρία άνω του 67%. Η εφαρμογή του κοινωνικού τιμολογίου θα ισχύει στην παροχή νερού της κύριας (ιδιόκτητης ή μισθωμένης) κατοικίας, στην οποία διαμένει ο δικαιούχος.

Επίσης, στους δικαιούχους οι οποίοι διαμένουν μόνιμα, σε δωρεάν παραχωρημένη κατοικία ή φιλοξενούνται, στους εκτός δικτύου ύδρευσης πελάτες, που τιμολογούνται από την ΕΥΔΑΠ, με δικαιώματα χρήσης αποχέτευσης, αλλά και στους πελάτες στους οποίους έως σήμερα χορηγείται το τιμολόγιο, εφόσον πληρούν τα κριτήρια υπαγωγής τους και υποβάλουν νέα αίτηση στην ΕΥΔΑΠ ΑΕ από 1/7/2017 έως 31/7/2017.

Θα εφαρμοστεί, ακόμη, σε λογαριασμούς οι οποίοι θα εκδοθούν από 1/7/2017 και εφεξής και θα αφορούν καταναλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από 1/5/2017 και μετά, και σε κάθε περίπτωση από την έκδοση του επόμενου λογαριασμού από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης από τον δικαιούχο.
Πολύτεκνοι και υπερήλικοι που λαμβάνουν ήδη μειωμένο ειδικό τιμολόγιο από την ΕΥΔΑΠ έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν το τιμολόγιο με τους ευνοϊκότερους όρους για τους ίδιους. Το ειδικό τιμολόγιο θα βρίσκεται σε ισχύ με την παραπάνω μορφή μέχρι την υλοποίηση της ΚΥΑ 132275/19.05.2017, που αφορά κανόνες τιμολόγησης και κοστολόγησης υπηρεσιών παροχής νερού.

«Εκτιμάται ότι χιλιάδες νοικοκυριά θα επωφεληθούν από τις επιπλέον κοινωνικές παροχές της ΕΥΔΑΠ. Παραμένουμε πιστοί στην υλοποίηση πολιτικών με θετικό πρόσημο για την κοινωνία και κυρίως για τους συνανθρώπους μας οι οποίοι αδυνατούν να εξασφαλίσουν ακόμα και τα απολύτως απαραίτητα. Το νερό αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα και βασικό αγαθό για όλους και ιδιαίτερα για τις κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη τη στήριξη του κοινωνικού συνόλου» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Ιωάννης Μπενίσης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα