«Βεντέτα» άνοιξε ο Πολάκης με τους δικαστές του ΣτΕ

Στα «πυρά» του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις συνεχείς παρατάσεις του χρόνου παραγραφής των φοροελέγχων απάντησε η Ενωση Δικαστικών Λειτουργών ΣτΕ, κάνοντας λόγο για «αστοιχείωτη κριτική που προσφέρει κακή υπηρεσία στον τόπο και στους πολίτες».

Υπενθυμίζεται ότι μέσα από τη σελίδα του στο facebook ο κ. Πολάκης σχολίασε με μια… μαντινάδα την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για τον χρόνο παραγραφής των φορολογικών ελέγχων, κάνοντας αναφορές όπως «δικαστές που κάνουν “λάστιχο” το Σύνταγμα για χάρη… ληστών και καναλαρχών» κ.ά.

Στην ανακοίνωση ξεκαθαρίζεται ότι το «Δικαστήριο, συνεπές προς την προγενέστερη νομολογία του και ομοφώνως, ακολούθησε τις γενικές αρχές και τους κανόνες, οι οποίοι ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. στο θέμα αυτό και αποτυπώνονται στη νομολογία τόσο του Δικαστηρίου της Ε.Ε. όσο και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου». Οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί αναφέρουν: «Κρατικοί λειτουργοί και δημόσια πρόσωπα που ασκούν κριτική σε δικαστικές αποφάσεις επιβάλλεται να έχουν υποτυπώδη, έστω, γνώση των εξελίξεων στον νομικό πολιτισμό» υπογραμμίζοντας πως «η αστοιχείωτη κριτική προσφέρει κακή υπηρεσία στον τόπο και στους πολίτες».

Ο Παύλος Πολάκης συνέχισε –και πάλι μέσω facebook- τη «βεντέτα» με τους δικαστές: «Καλύτερα αστοιχείωτος, παρά να με στοιχειώνει ότι απάλλαξα αυτούς που είναι στις λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς κτλ στο όνομα των “δικαιοκρατικών εγγυήσεων και της ισονομίας”».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα