Σήψη και παρακμή στο Φεστιβάλ Αθηνών

Hταν ένας θεσμός που δίδασκε αρχαίες τραγωδίες στην Επίδαυρο και έφερνε τη Μαρία Κάλλας στην Ελλάδα να μαγέψει το κοινό με τη φωνή της. Τώρα, το Φεστιβάλ Αθηνών θέλει να απλώσει τα χέρια του στα παιδιά της πατρίδας για να τους μάθει «ιστορίες από τη ζωή των ντραγκ κουίν»!

Ο ντραγκ κουίν συνήθως είναι άνδρας που παρουσιάζεται σαν γυναίκα βαρυφορτωμένη με μακιγιάζ, ψεύτικες βλεφαρίδες, προκλητικά φορέματα και περούκες – ακριβώς όπως κάνουν οι τραβεστί!

Στο σημείωμα του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, που διανεμήθηκε στα ΜΜΕ, αναφέρεται ότι «εντάσσουμε στο πρόγραμμα το Drag Queen Story Time, όπου ντραγκ κουίν συστήνονται σε γονείς και παιδιά και αφηγούνται ιστορίες με θέμα τη διαφορετικότητα».

Επίσης, στα πλάνα του παρακμιακού φεστιβάλ είναι «η νέα μας οπτική ταυτότητα, που εικονίζει μια φιγούρα ερμαφρόδιτου, ανοιχτή σε πολλαπλές ερμηνείες». Δηλαδή, στόχος αυτού του κυρίου που έχει διοριστεί «καλλιτεχνικός διευθυντής» ενός θεσμού που πληρώνουν οι Ελληνες από το υστέρημά τους είναι η διακήρυξη της ανάγκης μιας πνευματικής αλλά και… σωματικής μετάλλαξης. Το Φεστιβάλ Αθηνών φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό πολιτισμό, αναδεικνύει τις ντραγκ κουίν και υιοθετεί ως σύμβολο έναν ερμαφρόδιτο.

Στο σημείωμα του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται και το εξής: «Υπάρχουν, παγκοσμίως, αλλά και στη χώρα μας, κοινωνικά προβλήματα που δεν μπορούμε να τα παρακάμψουμε, ένας ολοένα μεγαλύτερος φόβος απέναντι στο διαφορετικό, μια στροφή σε κακώς εννοούμενες παραδοσιακές αξίες, που υποθάλπει πρακτικές αποκλεισμών, μια μεγάλη άνοδος του φασισμού».

Δηλαδή, ως «διαφορετικό» παρουσιάζεται το να εκπαιδευτούν τα παιδιά στην… τέχνη των ντραγκ κουίν, ενώ, εμμέσως πλην σαφώς, ταυτίζονται οι παραδοσιακές αξίες με τον φασισμό!

Η ελεύθερη πτώση στο πεδίο του πολιτισμού ακολουθεί εκείνη της οικονομίας, του δείκτη των γεννήσεων, της δημόσιας τάξης και ασφάλειας. Θέλουν μια χώρα με μεταλλαγμένους και πρώτος στόχος είναι τα παιδιά.

Αντί να διδάξουν τα παιδιά για τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Καραϊσκάκη, τον Παλαιολόγο, όλους τους ήρωες και τους πνευματικούς κολοσσούς του έθνους, τα μαθαίνουν τις διαστροφές.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα