Ο Μανόλο έφυγε (τη) νύχτα

Επειτα από σχεδόν μισή μέρα διαπραγματεύσεων, το σίριαλ με την αποπομπή του Μανόλο Χιμένεθ από τον πάγκο της ΑΕΚ έλαβε και επίσημα τέλος.

Το «διαζύγιο» ήταν ο μόνος δρόμος και αυτός ακολουθήθηκε χτες, αν και χρειάστηκαν πολύωρες διαπραγματεύσεις. Ο Ισπανός έφυγε… νύχτα από τα Σπάτα, η ΠΑΕ τον ευχαρίστησε για όσα προσέφερε, ενώ ο ίδιος τόνισε: «Αποχωρώ συναινετικά, τρέφοντας τα καλύτερα και ειλικρινέστερα συναισθήματα για την ομάδα, τον κόσμο και τη διοίκηση. Αποτελώ μέρος της ιστορίας της ΑΕΚ και αυτό είναι κάτι που θα κουβαλώ πάντα. Θεωρώ πως είναι ώρα για μια αλλαγή, προς όφελος όλων. Ετσι δεν λέω αντίο, αλλά εις το επανιδείν».

Το «επανιδείν» του Ισπανού σημαίνει πολύ απλά ότι έχει ήδη έτοιμη την αποχαιρετιστήρια-απολογιστική συνέντευξη Τύπου. Μπορεί, άλλωστε, να βγήκε ως συναινετικό το «διαζύγιο», αλλά μόνο τέτοιο δεν υπήρξε.

Ηδη η ΑΕΚ ειδοποίησε τον Νίκο Κωστένογλου να αναλάβει τα καθήκοντά του από τη σημερινή κιόλας προπόνηση. Οσο, δε, για τον Χιμένεθ, μετά το πολύωρο σίριαλ ο μαραθώνιος τερματίστηκε με εκατέρωθεν υποχωρήσεις και την ΑΕΚ να υποχρεούται να του καταβάλει συνολικά κοντά στις 750.000 ευρώ. Τα 100.000 εξ αυτών αφορούν την αποζημίωση και τα υπόλοιπα είναι τα δεδουλευμένα. Εκεί ακριβώς κολλούσε το ζήτημα, με την ΑΕΚ να προτείνει συμβιβαστικές λύσεις, τύπου εξόφλησης μέσω δόσεων, όπως στην περίπτωση Φερέρ. Ο Χιμένεθ προτιμούσε την άμεση εξόφληση, χώρια τα χρήματα που έχουν λαμβάνειν οι συνεργάτες του (Νταβίδ Χιμένεθ και Χεσούς Καλδερόν). Η ΑΕΚ δεσμεύτηκε ότι τα ποσά θα δοθούν από τα έσοδα μέσω των τηλεοπτικών.

Ο… μαραθώνιος

Η ιστορία ξεκίνησε, εξάλλου, από νωρίς χθες το πρωί στα Σπάτα. Στα γραφεία βρίσκονταν τόσο ο Σταύρος Αδαμίδης όσο και ο πρόεδρος των Supporters Μάκης Κασνακίδης. Μαζί τους ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Χάρης Γρηγορίου και ο γ’ αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Καπετανάκης, καθώς και ο Βασίλης Δημητριάδης. Παρών ήταν και ο τεχνικός διευθυντής Αρναρ Γκρέταρσον, με τον Μανόλο Χιμένεθ, παρουσία του ατζέντη του Αλβαρο Τόρες, να προστίθεται στην «παρέα» με το πέρας της πρωινής προπόνησης.

Εκτός μιας μικρής διακοπής το μεσημέρι, κατά την οποία όμως οι περισσότεροι παρέμειναν στη θέση τους, οι συζητήσεις για τον «χωρισμό» υπήρξαν διαρκείς και οι εξελίξεις ραγδαίες.

Η πλευρά της ΑΕΚ εξηγούσε στον Χιμένεθ ότι το «διαζύγιο» είναι το καλύτερο που πρέπει να γίνει τη δεδομένη στιγμή, καθώς, παρά τη νίκη επί του Πανιωνίου, ο προβληματισμός για την αγωνιστική εικόνα παρέμεινε. Από την πλευρά του ο Χιμένεθ τόνισε στη διοίκηση ότι θέλει αυτά που θεωρούνται φυσιολογικά παντού:

Να πληρωθούν ο ίδιος και οι παίκτες τα λεφτά που τους οφείλονται και να δεσμευτεί η ΠΑΕ ότι δε θα υπάρχει πρόβλημα με τις πληρωμές από εδώ και πέρα! Και κάπου εκεί το ραγισμένο γυαλί έσπασε.

Μονόδρομος

Οι δύο πλευρές, αφού είδαν ότι ο μόνος δρόμος είναι το «αντίο», αποφάσισαν να βάλουν νερό στο κρασί τους και αργά το βράδυ υπέγραψαν την τυπική λύση της μεταξύ τους συνεργασίας. Αλλωστε ο Χιμένεθ από την περασμένη Πέμπτη και μετά την ήττα από τη Στουρμ ένιωσε εκτεθειμένος κι απροστάτευτος. Ακολούθησε η ανεπίσημη στήριξή του από τους διοικούντες, η οποία επιβεβαιώθηκε ύστερα από το διπλό στη Νέα Σμύρνη, αλλά από τη Δευτέρα ξανά τα πράγματα γύρισαν εις βάρος του Χιμένεθ.

Αιτία ήταν η απαίτησή του για εδώ και τώρα εξηγήσεις και διευκρινίσεις από τον Σταύρο Αδαμίδη, για τον λόγο που έμεινε ακάλυπτος στην παρατεταμένη… προπονητολογία στις πλάτες του. Στον Σταύρο Αδαμίδη δεν άρεσε επίσης και η εξωτερίκευση της επιθυμίας του Ισπανού για εγγυήσεις ότι θα δουλέψει απερίσπαστος ως το τέλος της σεζόν.

Οι σχέσεις του, άλλωστε, με πολλούς στο ποδοσφαιρικό τμήμα, πέραν κάποιων παικτών, είχαν κλονιστεί, όπως συνέβη και με τον Γκρέταρσον και τη διαφωνία τους σε μερικές εκ των μεταγραφών.

Θοδωρής Λινάρδος

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}
Advertisement 2
Advertisement 3

Κορυφαίες Ειδήσεις

Advertisement 4