Πρόκληση Νταβούτογλου: Είμαι κι εγώ «Μακεδόνας»!

Στο κενό ή, καλύτερα, στον στρατηγό «αράχνη» και υπηρεσιακό υπουργό Εθνικής Αμυνας Φραγκούλη Φράγκο έπεσε η επικοινωνιακή ντρίμπλα που επιχείρησαν να κάνουν οι Σκοπιανοί, ζητώντας ο υπουργός Αμυνάς τους συνάντηση με τον Ελληνα ομόλογό του, εισπράττοντας φυσικά την άρνηση.

Την ίδια ώρα ώρα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου προκαλούσε για άλλη μια φορά, επιβεβαιώνοντας το βρόμικο παιχνίδι της Αγκυρας. Ο κ. Νταβούτογλου, παραλαμβάνοντας βραβείο από οργανώσεις των Σκοπιανών, δήλωσε «όχι απλώς φίλος της Μακεδονίας, αλλά Μακεδόνας»! Η ανιστόρητη και προκλητική δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ συνεχίστηκε, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία πάντα θα αναγνωρίζει τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα.

Οι Σκοπιανοί, παρά τη βοήθεια των Τούρκων σε αυτή τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, επιχείρησαν όσο μπορούσαν να πιέσουν για την ένταξή τους. Ωστόσο τα μηνύματα που έχουν πάρει από πριν είναι τελείως αρνητικά. Απαντες έχουν πει ότι θέμα ένταξής τους δεν πρόκειται καν να συζητηθεί.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός μάλιστα δήλωσε ότι δεν πήγε στο Σικάγο γιατί η χώρα του δεν πρόκειται να λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, κατηγορώντας για άλλη μια φορά την Ελλάδα ως υπεύθυνη.

Στην ίδια γραμμή και ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι, ο οποίος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι εμποδίζει την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ και ότι με τη στάση της αυτή την «κρατά όμηρο».

Ο κ. Πόποσκι, σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ «ΜΙΑ», σημείωσε ότι η ΠΓΔΜ «ήδη από το 2008 έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για να καταστεί μέλος του ΝΑΤΟ και η σχετική απόφαση εξαρτάται μόνο από τη βούληση μίας χώρας-μέλους, η οποία δεσμεύεται νομικά να μην εμποδίσει την ένταξη της χώρας μας στη Συμμαχία».

Ο κ. Πόποσκι, ο οποίος βρίσκεται στο Σικάγο για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ανέφερε ότι οι υπόλοιπες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ έχουν συνειδητοποιήσει ότι η ένταξη της ΠΓΔΜ είναι προς το κοινό συμφέρον, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, «τα μηνύματα που έρχονται από την Αθήνα δείχνουν ότι υπάρχει έλλειψη λογικής, καθώς η Ελλάδα αναγγέλλει, εκ νέου, παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας».

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι η Ελλάδα «δημιούργησε και διατηρεί το ζήτημα της ονομασίας εδώ και 20 χρόνια».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα