Κάθε πέρυσι και… καλύτερα!

Φοβού τη νέα σεζόν… και όσα φέρει. Η καινούργια χρονιά επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις και όχι ευχάριστες για όλους όσοι ανήκουν στο δυναμικό της ελληνικής τηλεόρασης.

Πέρυσι το τοπίο άλλαξε άρδην και όλοι έκαναν λόγο για τη χειρότερη εποχή της μικρής οθόνης. Κανάλια έκλεισαν, οι τηλεοπτικές παραγωγές μειώθηκαν σε δραματικό βαθμό και η διαφήμιση έπεσε στο ναδίρ. Φέτος, δυστυχώς, τα πράγματα όχι μόνο δεν προοιωνίζονται κάτι καλύτερο, αλλά οι συνθήκες δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο.

Στις λιγοστές σειρές που υπάρχουν τα νέα επεισόδια που θα γυριστούν έχουν μειωθεί κατά πολύ, προκειμένου να συρρικνωθεί η τηλεοπτική σεζόν από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο. Παράλληλα, οι συντελεστές τους είναι απλήρωτοι και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι οι παραγωγές θα βρουν τον δρόμο για τον τηλεοπτικό «αέρα». Οι εργαζόμενοι μπρος και πίσω από τις κάμερες, κυρίως στους «Βασιλιάδες» και στο «Πίσω στο σπίτι», απειλούν ότι, αν δεν πληρωθούν, δεν θα μπουν για γυρίσματα.

Τα νέα δεδομένα στην τηλεόραση, ωστόσο, δεν αφορούν μόνο την παραγωγή εκπομπών και σειρών, αλλά και τη σχέση εργασίας των παρουσιαστών με τα κανάλια. Τέρμα πια τα συμβόλαια. Ελάχιστα είναι πλέον τα άτομα που πρόλαβαν και υπέγραψαν σε καλύτερες εποχές, όπως η Ελένη Μενεγάκη και ο Λάκης Λαζόπουλος. Οι περισσότεροι παρουσιαστές και πανελίστες φέτος θα κάνουν προσωπική συμφωνία ως τα Χριστούγεννα με τους σταθμούς που θα συνεργαστούν. Οταν θα φτάσει το πλήρωμα του χρόνου, η συμφωνία αυτή είτε θα ανανεωθεί είτε και όχι. Οι αμοιβές θα είναι εξίσου μειωμένες κατά 30% έως 50%.

Σε όλη αυτή την κατάσταση έρχεται να προστεθεί το γεγονός ότι ελάχιστες παραγωγές έχουν πάρει οριστικά το πράσινο φως για να κάνουν πρεμιέρα. Η πρωινή ζώνη προσμετρά τις μεγαλύτερες απώλειες, αφού ο Alpha και το Star έχουν μετακινήσει τα πρωινά τους, την «Ελένη» και την «Πρωινή Μελέτη» αντίστοιχα, στη μεσημεριανή ζώνη, ενώ ο ΑΝΤ1 δεν είναι σε θέση ακόμη να γνωρίζει αν θα βγάλει πρωινή ψυχαγωγία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Γιώργος Παπαδάκης θα κάνει πρεμιέρα την 1η Οκτωβρίου.

Σόου όπως το «Dancing with the stars» εξετάζεται στον ΑΝΤ1 αν θα υλοποιηθούν το πρώτο «ημίχρονο» της σεζόν, ενώ, παρόλο που το Mega υποστηρίζει ότι το «Master Chef 2» θα προβληθεί τον Νοέμβριο, τίποτα δεν είναι σίγουρο, αφού το Studio ATA δεν έχει πληρωθεί. Και μπορεί τα γυρίσματα να έχουν γίνει, αλλά εκκρεμεί το μοντάζ των επεισοδίων. Το πρόγραμμα, δε, του Σαββατοκύριακου είναι στην πλειονότητα των καναλιών πλήρως αποδυναμωμένο, με ταινίες β΄ διαλογής και χιλιοπαιγμένες ξένες σειρές.

Κωνσταντίνα Γαρνέλη

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα

spot_img