Και νέος γύρος απολογιών για το «Ακης-gate»

Νέο κύκλο απολογιών ανοίγουν οι ανακριτές του σκανδάλου Τσοχατζόπουλου, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα αποστέλλουν κλήσεις σε απολογία σε πέντε ακόμα κατηγορουμένους, οι οποίοι δεν έχουν μέχρι σήμερα εξεταστεί από τις δικαστικές αρχές. Από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι ανακριτές, τα οποία αξιολογήθηκαν από ειδικό οικονομικό εμπειρογνώμονα, ο οποίος παρέδωσε και σχετικό πόρισμα, προέκυψαν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος των πέντε νέων εμπλεκομένων στην υπόθεση ικανές ενδείξεις που τους φέρνουν στο ανακριτικό γραφείο ως κατηγορουμένους και μάλιστα για το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος).

Πρόκειται για πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στη διαδρομή του «μαύρου πολιτικού χρήματος» και προέκυψαν είτε από την αξιολόγηση των στοιχείων στο αρχείο του πρώην υπουργού είτε από το άνοιγμα λογαριασμών και την αποκάλυψη άγνωστων εταιριών, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν ως «οχήματα» για το ξέπλυμα της μίζας από τα εξοπλιστικά προγράμματα για τα υποβρύχια και τα TOR-M1.

Παράλληλα καλούνται σε συμπληρωματική απολογία όλοι οι μέχρι σήμερα κατηγορούμενοι στην υπόθεση, είτε βρίσκονται προφυλακισμένοι στις Φυλακές Κορυδαλλού είτε έχουν αφεθεί, μετά τις απολογίες τους, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ανάμεσά τους φυσικά ο Ακης Τσοχατζόπουλος και η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη.

Οι συμπληρωματικές απολογίες σχετίζονται με νέες πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) που εντόπισαν οι δικαστικές αρχές. Σημαντικά βοήθησε τους ανακριτές στο έργο τους το πόρισμα του οικονομικού εμπειρογνώμονα, στο οποίο διασταυρώνονται όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι σήμερα με τη συνδρομή του ΣΔΟΕ και στο οποίο γίνεται αναφορά στους υπάρχοντες και τους νέους κατηγορουμένους στην υπόθεση.

Επισημαίνεται ότι η δικαστική έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συλλέξει σημαντικά στοιχεία για ακίνητα, στα οποία φέρεται να επενδύθηκε «μαύρο χρήμα». Κάποια από αυτά μάλιστα βρίσκονται σε νησιά του Ιονίου. Υπενθυμίζεται ότι με εντολή των ανακριτικών αρχών έγινε έλεγχος στα υποθηκοφυλακεία όλης της χώρας προκειμένου να εντοπιστούν ακίνητα που να συνδέονται είτε με τον πρώην υπουργό είτε με τους συγκατηγορουμένους του.

Ταυτόχρονα, ο πρώην υπουργός και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση φέρονται να συνδέονται με δεκάδες εταιρίες με αντικείμενο το real estate αλλά και άλλες εμπορικές δραστηριότητες, οι οποίες φέρονται να λειτουργούσαν σαν «πλυντήριο» για το «ξέπλυμα βρόμικου χρήματος» μέσω ενός πολύπλοκου δικτύου που είχε στηθεί γι’ αυτόν τον σκοπό.

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα