Βερολίνο: Οταν ο Τζιτζικώστας συνάντησε τη Μέρκελ!

Εικοσάλεπτη συνάντηση με την Ανγκελα Μέρκελ είχε προχτές το βράδυ στο Βερολίνο ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Η εκτός προγράμματος συνάντηση έγινε στο περιθώριο της Τουριστικής Εκθεσης του Βερολίνου (ΙΤΒ), την οποία εγκαινίασε η Γερμανίδα καγκελάριος και στην οποία έδωσε το «παρών» ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Μάλιστα, υπήρξε και έντονο παρασκήνιο, καθώς το ραντεβού κλείστηκε από τη γερμανική πλευρά και ύστερα από επιθυμία της ίδιας της κυρίας Μέρκελ, η οποία θέλησε να συναντήσει την ελληνική αποστολή. Τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπίας, την οποία αποτελούσαν ο κ. Τζιτζικώστας, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς και ο Ελληνας πρέσβης στο Βερολίνο Δημήτρης Ράλλης, ειδοποιήθηκαν από την Καγκελαρία κάπου στο μεσημέρι. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, κράτησε περίπου 20 λεπτά και ήταν η μοναδική επαφή που έκανε η κυρία Μέρκελ με ξένη αντιπροσωπία.

Ο κ. Τζιτζικώστας τής παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που κάνουν την κεντρική Μακεδονίας ελκυστικό προορισμό για τους Γερμανούς τουρίστες, ενώ την ενημέρωσε για τη συνεργασία που έχει ξεκινήσει μεταξύ των εκπροσώπων των δύο χωρών. Επίσης ζήτησε τη συνδρομή της γερμανικής πλευράς, ώστε οι τουριστικοί φορείς και οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης της Γερμανίας να στηρίξουν την Ελλάδα ως τουριστικό προϊόν, αλλά και να συμβάλουν στην απορρόφηση των αγροτικών προϊόντων της περιφέρειας από τη γερμανική αγορά.

Από τη συνάντηση δεν έλειψαν και τα στιγμιότυπα. Η κυρία Μέρκελ ρώτησε τον κ. Τζιτζικώστα για την ηλικία του και όταν της απάντησε ότι είναι 34 χρονών, έδειξε να εκπλήσσεται θετικά. Επίσης χαλαρός ο διάλογος και όταν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας σχολίασε τη μέχρι στιγμής δουλειά του εντεταλμένου της γερμανικής κυβέρνησης για την ελληνογερμανική συνεργασία Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, που ήταν παρών στο ραντεβού. «Είμαστε ευχαριστημένοι από τη συνεργασία με τον κ. Φούχτελο» είπε μισά αγγλικά και μισά γερμανικά ο κ. Τζιτζικώστας («with Herrn Fuchtelos»), προκαλώντας τα έντονα γέλια της κυρίας Μέρκελ.

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Τζιτζικώστας δώρισε στη Γερμανίδα καγκελάριο μια επάργυρη πλακέτα με την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ένα τουριστικό βιβλίο για την κεντρική Μακεδονία, ενώ την προσκάλεσε να επισκεφθεί τη Μακεδονία.

Νίκος Οικονόμου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα