10.000.000€ για το νησί-παράδεισο!

Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 10.000.000 ευρώ. Η δημοπρασία ανοίγει τον Σεπτέμβριο. Το 10% της έκτασης μπορεί να οικοδομηθεί, αφού η υπόλοιπη περιοχή έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενη. Ο νέος ιδιοκτήτης θα μπορεί να χτίσει εξοχικό έως 380 τ.μ, ενώ για τουριστική εκμετάλλευση μπορεί να αξιοποιηθούν οκτώ στρέμματα. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι ξεκάθαρο, ωστόσο υπολογίζεται ότι η διαδικασία πώλησης του νησιού μπορεί να διαρκέσει έως και έναν χρόνο, αφού απαιτείται άδεια από τέσσερα υπουργεία. Αυτά πρέπει να γνωρίζουν όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη δημοπρασία που γίνεται για πρώτη φορά για την πώληση ενός ιδιόκτητου νησιού.

Το πωλητήριο για το Σπαλαθρονήσι ανακοινώθηκε επίσημα από τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος αναζητά αγοραστή για το μαγευτικό νησάκι που βρίσκεται στον Τορωναίο κόλπο της Χαλκιδικής, απέναντι από το Πόρτο Καρράς και το Πόρτο Κουφό.

«Πρόκειται για ένα νησί διαμάντι. Είναι το μοναδικό στη νότια Ευρώπη που βρίσκεται τόσο κοντά και μπορεί να χτιστεί. Απέχει μόλις 500 μέτρα από την ακτή και προσφέρεται για εκμετάλλευση είτε από ιδιώτη είτε από επενδυτές» είπε ο ιδιοκτήτης του οίκου δημοπρασιών Myro Antiques House Σταύρος Μυρωνίδης, που ανέλαβε να βγάλει τον «μικρό παράδεισο» σε δημοπρασία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τιμή εκκίνησης διαμορφώθηκε σύμφωνα με τις τρέχουσες τιμές της ελληνικής κτηματαγοράς: «Η δημοπρασία θα επιφέρει στο Δημόσιο τεράστια κέρδη. Τα έσοδα από τους φόρους θα ξεπεράσουν το 1.000.000 ευρώ και σε αυτά δεν υπολογίζουμε τον ΦΠΑ για τις υπηρεσίες των δικηγόρων και μια σειρά άλλους φόρους», πρόσθεσε ο κ. Μυρωνίδης και υποστήριξε ότι «πρόκειται για μια μοναδική επενδυτική ευκαιρία. Τα ελληνικά νησιά είναι υποτιμημένα, κυρίως από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης που κάνουν συχνά λόγο για εξωφρενικές τιμές, τη στιγμή που διαμερίσματα σε μεγαλουπόλεις ανά τον κόσμο αποτιμώνται πολλά εκατομμύρια ευρώ».

To νησί που βγαίνει σε δημοπρασία ανήκει στην οικογένεια Φιλιππίδη από τη Χαλκιδική. Με έκταση 107 στρέμματα, είναι το μεγαλύτερο από το σύμπλεγμα τριών νησιών, γνωστών ως Σπαλαθρονήσια.

«Η οικογένειά μου διαθέτει τίτλους ιδιοκτησίας για το νησί αναγνωρισμένους από το Ελληνικό Δημόσιο. Οι πρώτοι τίτλοι χρήσης ήταν τουρκικά ταπιά, ενώ από το 1939 το κράτος μας έδωσε τίτλους. Εγώ κληρονόμησα το νησί από τον προπάππου μου που καλλιεργούσε ελιές» δήλωσε ο ένας από τους έξι κληρονόμους Αγγελος Φιλιππίδης.

Νίκος Πιτσιακίδης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα