«Ετσι με κατέστρεψε ο Ακης»

Από πανίσχυρος επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης (ο επονομαζόμενος και «Σάχης» της Κατερίνης), εκδότης εφημερίδων και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Σαχπατζίδης κατέληξε -στα 63 του χρόνια- σε ένα κελί της ΣΤ’ πτέρυγας των Φυλακών Κορυδαλλού. Για πρώτη φορά χθες ύστερα από 16 μήνες στη φυλακή μίλησε για τον «φαντομά» (εννοώντας τον Ακη Τσοχατζόπουλο), που, όπως είπε, του «κατέστρεψε» τη ζωή και εξήγησε όλες τις πτυχές της εμπλοκής του στο σκάνδαλο με τις «χρυσές μίζες». «Ο Ακης Τσοχατζόπουλος μου γκρέμισε όλα μου τα όνειρα, τα έχασα όλα. Το μόνο που μου μένει είναι να αποκαταστήσω το όνομά μου. Με εξαπάτησε λέγοντάς μου ότι η Torcaso ανήκει σε ξένους επενδυτές, με την Ιταλία (σ.σ.: χρησιμοποιώντας εταιρία του για να εμβαστούν χρήματα από «μίζες» και λέγοντάς του ότι προέρχονταν από fund Αράβων επενδυτών), με τον Ιανό (δίνοντάς του ψεύτικες μετοχές), με την Γκούντρουμ (ζητώντας του 50.000 ευρώ για την αγορά επίπλων της πρώην συζύγου του), με τον κουνιάδο του (να του δώσει έγγραφο ότι του οφείλει λεφτά), με τις εκλογές (ζητώντας δανεικά)» είπε ο επιχειρηματίας, αναγνωρίζοντας ότι ήταν τελικά το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του η «συνεργασία» του με τον πρώην υπουργό. «Ηταν λάθος μου που έδωσα στον Τσοχατζόπουλο λεφτά μακριά από διατραπεζικές συναλλαγές, που πάντα μέχρι τότε τηρούσα» ανέφερε, προσθέτοντας: «Φοβόμουν ότι θα ήμουν ο πρώτος που θα έβγαινα να πω ότι του έδωσα μαύρα λεφτά, δεν είχα στοιχεία. Ενα ψέμα είπα στη ζωή μου και βρέθηκα φυλακή».

Ο Γιώργος Σαχπατζίδης σκιαγράφησε τον Ακη Τσοχατζόπουλο ως έναν άνθρωπο που αρχικά τον κέρδισε με το πόσο προσιτός και φιλικός ήταν, ενώ τον εντυπωσίασαν και οι επαφές του με Ρώσους αξιωματούχους σε ένα ταξίδι που είχαν κάνει στην Αγία Πετρούπολη. «Σήμερα ωστόσο», ανέφερε ο επιχειρηματίας, «ο πρώην υπουργός είναι σε άλλον κόσμο. Νομίζω ότι έχει πιστέψει και ο ίδιος ότι δεν έχει πάρει τίποτα. Εχει πιστέψει το ψέμα του. Χάσαμε ό,τι είχαμε φτιάξει μια ζωή και δεν του καίγεται καρφί».

Για την αγοραπωλησία ακινήτων ο Γιώργος Σαχπατζίδης ανέφερε ότι έδωσε συνολικά 9.000.000 ευρώ στον Ακη Τσοχατζόπουλο, μεταξύ των οποίων και 700.000 ευρώ με εγγύηση μετοχές του Ιανού. «Στη φυλακή τον ρώτησα “ποιες τελικά είναι οι αληθινές μετοχές;”. “Αυτές που έχω εγώ ή αυτές που έχεις εσύ;”» περιέγραψε ο επιχειρηματίας, για να του απαντήσει ο Τσοχατζόπουλος: «Σιγά μη σου ‘δινα τις αληθινές!».

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα