Από τον ΠΑΟΚ στο «Makedonia Palace» και από τη ΣΕΚΑΠ σε ΕΥΑΘ αλλά και ΟΛΘ!

Ξεκίνησε από τον ΠΑΟΚ, έφτασε στα ρετιρέ του «Makedonia Palace», πήρε τη ΣΕΚΑΠ μέσα από τα χέρια των Τούρκων μνηστήρων, διεκδίκησε την ΕΥΑΘ (και ας γνώριζε ότι δεν είχε καμία τύχη) και θέλει να ρίξει «άγκυρα» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Και δεν ήταν μόνο αυτά. Εφτασε μια στιγμή που, όποια πέτρα κι αν σήκωνες στη βόρεια Ελλάδα, ο Ιβάν Σαββίδης ήταν από κάτω. Εμφανίστηκε ως λευκός ιππότης σε μια περίοδο κρίσης και κατέληξε να χτυπά ό,τι κινείται, ενίοτε μόνο και μόνο για να διατηρείται στην επικαιρότητα.

Η επενδυτική αρχή έγινε από τη μεγάλη του αγάπη, τον ΠΑΟΚ. Είναι μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και έχει επενδύσει μέχρι στιγμής περί τα 20.000.000 ευρώ στην ομάδα. Η αμέσως επόμενη κίνησή του ήταν το εμβληματικό ξενοδοχείο «Makedonia Palace». Οταν το ξενοδοχείο έμεινε ορφανό από μισθωτή και έκλεισε τις πόρτες του, ο Ιβάν Σαββίδης υπέβαλε τη μεγαλύτερη προσφορά (μηνιαίο μίσθωμα 95.000 ευρώ) στον σχετικό διαγωνισμό για τη 12μηνη μίσθωσή του, βάζοντας πλώρη και για τον διαγωνισμό μακροχρόνιας μίσθωσής του. Στα λαμπρά του εγκαίνια υποσχέθηκε μάλιστα ότι θα φέρει δισεκατομμύρια στη χώρα.

Το επόμενο βήμα του έγινε σε έναν κλάδο που τον ξέρει καλά, αυτόν του καπνού. Επειτα από μια διεκδίκηση-σίριαλ -η αξιοπιστία της οποίας αμφισβητήθηκε από πολλούς-, ο Ιβάν Σαββίδης, σε μια κίνηση ματ, πήρε το 34,18% που διέθετε η ΣΕΚΕ στη ΣΕΚΑΠ, πετυχαίνοντας σε επόμενη φάση να αποκτήσει στο πλαίσιο διεθνούς διαγωνισμού το 50,36% που κατείχε στη συνεταιριστική καπνοβιομηχανία της Ξάνθης η Αγροτική Τράπεζα.

Στον σχεδιασμό του εντάχθηκε και η υπό ιδιωτικοποίηση ΕΥΑΘ, στην οποία όμως πήγε απροετοίμαστος και δεν πέρασε στην επόμενη φάση. Από το στόχαστρο του Σαββίδη δεν ξέφυγε ούτε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Πριν από λίγο καιρό ο ομογενής επιχειρηματίας δήλωσε διατεθειμένος να δώσει 50.000.000 ευρώ παραπάνω από όποιον πλειοδοτήσει σε έναν διαγωνισμό για το λιμάνι, προκαλώντας τη θυμηδία των εργαζομένων.

Ο Ιβάν Σαββίδης ήταν επίσης αυτός που κατέθεσε τη μοναδική δεσμευτική προσφορά στο ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση του ακινήτου Ξενία στο Παλιούρι Χαλκιδικής. Ωστόσο, δεν κρίθηκε ικανοποιητική και ζητήθηκε βελτιωτική πρόταση. Την ίδια στιγμή η Donskoy Tabak, εταιρία του ομίλου του, πέρασε στη β’ βάση του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του ακινήτου στον Αγιο Ιωάννη Σιθωνίας. Το τελευταίο του απόκτημα αντί τιμήματος άνω των 2.500.000 ευρώ είναι η εμβληματική βίλα Ζαρντινίδη στο Ντεπό της Θεσσαλονίκης.

Μαρία Μαθιοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα