«Ονειρα για επιστροφή από το Καλέντζι»

Το Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα (ΠΑΚ) και το Καλέντζι Αχαΐας θυμήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, αφού πρώτα οδήγησε στη φτώχεια και τη δυστυχία τον ελληνικό λαό. Με τον… επαναστατικό αυτόν τρόπο ο πρώην πρωθυπουργός προετοιμάζει την επάνοδό του στην πολιτική, θεωρώντας ότι μπορεί εύκολα ο ελληνικός λαός να ξεχάσει το κακό που του έχει κάνει.

Η συνάντηση έχει οριστεί για τις 6.30 σήμερα το απόγευμα στην πλατεία του χωριού, κοντά στους ανδριάντες του Γεωργίου και του Ανδρέα Παπανδρέου, την ανάμνηση του οποίου κρατούν ζωντανή στη μνήμη τους οι παλαιοί του σύντροφοι στο ΠΑΚ Καναδά, που θα συμμετάσχουν σε αυτό το αντάμωμα. Αναμένεται ότι θα είναι περισσότερα από 70 μέλη εκείνης της περιόδου -κάποιοι έχουν φύγει από τη ζωή- που θα δώσουν το «παρών» στη σημερινή σύναξη.

Την πρόσκληση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποδεχθεί και η αδελφή του πρώην πρωθυπουργού Σοφία Κατσανέβα, που δραστηριοποιείται στο ΠΑΣΟΚ του Τορόντο. «Συναντιόμαστε για να θυμηθούμε όσα ζήσαμε για εκείνα που αγωνιστήκαμε, τους συντρόφους που δεν είναι πια μαζί μας, όπως ο ιστορικός μας ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου» τόνισε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Πελοπόννησος» ο υπεύθυνος γι’ αυτή την σύναξη Νίκος Σκουλάς.

Μιλώντας για το σήμερα, τόνισε ότι «είναι φυσικό να νιώθουμε απογοήτευση και ένα αίσθημα πως οι αγώνες που κάναμε δεν δικαιώθηκαν. Νιώθουμε, όμως, πως οι υγιείς δυνάμεις του τόπου μας θα βγουν από τον μαρασμό και την απογοήτευση, που είναι φυσικό να νιώθουν εξαιτίας της απαξίωσης του πολιτικού συστήματος και της ύπαρξης των λαθρεπιβατών του δημοκρατικού αγώνα που θέλησαν να εξαργυρώσουν προς όφελός τους τα πάντα – και θα αγωνιστούν και πάλι για το καλό του τόπου μας».

Το σημερινό πρόγραμμα, εκτός από συζήτηση με αναφορές στις αξίες και στα όνειρα εκείνης της εποχής, περιλαμβάνει γλέντι με μουσική από τα χρόνια της χούντας και το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί επιμνημόσυνος δέηση για τα απελθόντα μέλη του ΠΑΚ Καναδά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα