Την Τρίτη παραλύει όλη η χώρα!

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί και αυτήν την εβδομάδα ολόκληρη η χώρα, με την ΑΔΕΔΥ να προκηρύσσει -σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ- νέα 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη κατά των απολύσεων και της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο, τους εργαζομένους στους ΟΤΑ να βγαίνουν ξανά στους δρόμους, τους εκπαιδευτικούς και τους διοικητικούς υπαλλήλους πανεπιστημίων και ΤΕΙ να παραμένουν στις «επάλξεις» και τους νοσοκομειακούς γιατρούς να απέχουν από τα καθήκοντά τους για δύο ημέρες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη «διάλυση των υπηρεσιών Υγείας».

Το απεργιακό πρόγραμμα της εβδομάδας ξεκινάει με τη 48ωρη απεργία που προκήρυξε για σήμερα και αύριο η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία καλεί σήμερα τα μέλη της σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραϊσκάκη (στις 11.00) και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο και τα σχολεία, ενώ σε νέες κυλιόμενες απεργίες αναμένεται να προχωρήσουν και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία.

Αύριο -ημέρα συνάντησης εκπροσώπων της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκο Μητσοτάκη- τη σκυτάλη θα πάρουν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, που προετοιμάζουν κοινό συλλαλητήριο -στις 10.30, στην πλατεία Κλαυθμώνος- ενάντια «στις καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικας, που στοχοποιούν και απαξιώνουν τον δημόσιο τομέα, καταστρέφουν ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος και πλήττουν τους δημόσιους υπαλλήλους, που εδώ και τέσσερα χρόνια υφίστανται τις απάνθρωπες πολιτικές των Μνημονίων και σήμερα καταδικάζονται κατά χιλιάδες σε διαθεσιμότητα και απόλυση». Τα συνδικάτα θα διοργανώσουν και συγκέντρωση αντιφασιστικού χαρακτήρα, το απόγευμα της Τετάρτης (18.00), στην πλατεία Συντάγματος, ενώ ξεχωριστά συλλαλητήρια αναμένεται να πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ, τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας και θα εξυπηρετούν μόνο έκτακτα περιστατικά, εξαιτίας της συμμετοχής των νοσοκομειακών γιατρών στην απεργία. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην πολιτική που ακολουθείται στον χώρο της Υγείας και διεκδικεί την κάλυψη των κενών θέσεων στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, την οικονομική στήριξη του ΕΟΠΥΥ και την ελεύθερη, δωρεάν πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στις υπηρεσίες Υγείας.

«Με δεδομένα τα αστρονομικά ποσοστά ανασφάλιστων, που συνιστούν πλέον υγειονομική βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας, απαιτούμε την ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, που οφείλει να καλύπτει εξ ολοκλήρου ο κρατικός Προϋπολογισμός. Απαιτούμε να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο, να στηριχτεί ο ΕΟΠΥΥ και να εγκαταλειφθούν οι καταστροφικοί σχεδιασμοί των “ειδημόνων” που συστήνουν διάλυση των δομών του. Αυτήν τη στιγμή λείπουν από τα νοσοκομεία 6.500 γιατροί και 22.000 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, ενώ η μνημονιακή πολιτική των τριών τελευταίων ετών μείωσε στο μισό τη χρηματοδότηση για τις λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ θα συνεδριάσει ξανά την Πέμπτη, ώστε σε συνεργασία με τα προεδρεία των ομοσπονδιών-μελών της να προετοιμάσει το έδαφος για νέες απεργιακές κινητοποιήσεις τον Οκτώβριο. «Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για συμπόρευση με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους κοινωνικούς φορείς, προκειμένου οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα να αποκτήσουν παλλαϊκό χαρακτήρα» σημειώνει η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ.

Γεράσιμος Κόντος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα