Τα πρωτοσέλιδα της «δημοκρατίας» ανοίγουν πληγές!

Στη μεγάλη οθόνη του TEDx Athens βρέθηκε το περασμένο Σάββατο η «δημοκρατία». Στην ετήσια εκδήλωση, που διοργανώνεται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και την οποία φέτος παρακολούθησαν περίπου 2.000 θεατές, η «δημοκρατία» βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης.

Αιτία, το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου 2012, λίγες ημέρες πριν από την υπογραφή του δεύτερου μνημονίου από την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου και τη βύθιση της χώρας ακόμα πιο βαθιά στην υποτέλεια και στα δεσμά των δανειστών. Το πρωτοσέλιδο εκείνο, με τον τίτλο «Νταχάου: Χαριστική βολή στα τιμημένα γηρατειά και στα περήφανα νιάτα», είχε προκαλέσει τότε αίσθηση διεθνώς και είχε αναπαραχθεί από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης στην Ευρώπη. Ο γερμανικός Τύπος είχε ενοχληθεί ιδιαίτερα από το έντονα σαρκαστικό σχόλιο στον υπέρτιτλο «Memorandum Macht Frei» («Το Μνημόνιο απελευθερώνει») και από την απεικόνιση της Ανγελα Μέρκελ με τη χαρακτηριστική στολή του Γ’ Ράιχ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην «κυριακάτικη δημοκρατία»

 

Διαβάστε την «δημοκρατία» σε ψηφιακή μορφή κάνοντας κλικ εδώ . 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα