Ροντέο πάλι η Βουλή για Στ. Παπασταύρου και Ι. Στουρνάρα!

Αγριος καυγάς Ζωής με Αδωνι για τη λίστα Λαγκάρντ και την εταιρία της συζύγου του διοικητή της ΤτΕ

«Βόμβες» για τον Γιάννη Στουρνάρα και τον Σταύρο Παπασταύρου εκτόξευσε από το βήμα της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αν τα στοιχεία που παρέθεσε η πρόεδρος της Βουλής είναι αληθή, τότε προκύπτει μείζον ηθικό θέμα τόσο για τον πρώην υπουργό Οικονομικών όσο και για τον στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού. Οι καταγγελίες αναφέρονται σε υπόθεση που χρονολογείται στα τέλη του 2012, όταν η «εκστρατεία ενημέρωσης» του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, ένα έργο συνολικής αξίας 435.666 ευρώ, ανατέθηκε σε δύο εταιρίες: στην εταιρία που έχει η σύζυγος του κ. Στουρνάρα και στη V+O, εταιρία του Θωμά Βαρβιτσιώτη, αδερφού του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Με βάση αυτά, λοιπόν, η πρόεδρος της Βουλής επανήλθε από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ.

Απευθυνόμενη στον Αδωνι Γεωργιάδη σημείωσε: «Θέλει πολύ θράσος να μιλάς για θράσος, όταν έχεις αυτήν την καταγραφή κι όταν ακόμη ακόμη επί διακυβέρνησης στην οποία συμμετέχεις, φτάνουν να μην έχουν φάρμακα οι καρκινοπαθείς, αλλά εταιρίες συνδεδεμένες με υπουργούς -Στουρνάρας και Βαρβιτσιώτης, να σας θυμίσω- και με συγγενικά τους πρόσωπα αναλαμβάνουν τι; Την επικοινωνιακή εκστρατεία κατά της πολυφαρμακίας, την ώρα που δεν έχουν οι καρκινοπαθείς φάρμακα, αντί αντιτίμου σχεδόν 500.000 ευρώ».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, που προφανώς θίχτηκε από την αποστροφή της προέδρου της Βουλής, ανέλαβε την υπεράσπιση του νυν επικεφαλής της Τραπέζης της Ελλάδος μέχρις εσχάτων. «Είναι αισχρό αυτό που κάνετε και ως γυναίκα. Η γυναίκα του κ. Στουρνάρα έχει μια εταιρία δημοσίων σχέσεων 30 χρόνια. Δεν είχε εταιρία όταν έγινε υπουργός ο κ. Στουρνάρας. Είναι ανεπίτρεπτο μια κυρία που μιλάει για τον φεμινισμό και τα ίσα δικαιώματα ανδρών – γυναικών να ισχυρίζεται ότι πρέπει η σύζυγος κάποιου, όταν αυτός γίνεται υπουργός, να πηγαίνει σπίτι και να σταματάει τη δουλειά της» είπε, χωρίς φυσικά να μιλήσει για την ταμπακιέρα.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου, μπροστά στην ένδεια των επιχειρημάτων του κ. Γεωργιάδη, άρπαξε την ευκαιρία να επιτεθεί εκ νέου. «Να υπάρχει μια εταιρία στην οποία συμπράττει η οικογένεια του κ. Στουρνάρα -η σύζυγος και οι θυγατέρες του- και η εταιρία στην οποία συμμετέχει ο αδερφός του κ. Βαρβιτσιώτη και ο στενός συνεργάτης του τότε πρωθυπουργού, ο κ. Παπασταύρου (ο οποίος στο παρελθόν συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο), την ώρα που δεν υπάρχει ευρώ για τα φάρμακα των καρκινοπαθών και η εταιρία να αναλαμβάνει επικοινωνιακή εκστρατεία μισού εκατομμυρίου ευρώ, για να κάνει επικοινωνιακή, δηλαδή μιντιακώς προβαλλόμενη εκστρατεία, κατά της πολυφαρμακίας, ναι, δημιουργεί μείζον ζήτημα» ανέφερε, προκαλώντας αίσθηση.

Αλέξανδρος Διαμάντης

ΕΡΤ: Ανοίγει ο δρόμος για να γυρίσουν οι απολυμένοι

Νόμο του κράτους αποτελεί, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, η επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Το σχετικό νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής κατά πλειοψηφία. Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Χρυσή Αυγή (υπερψήφισε τη διάταξη για επαναπρόσληψη εργαζομένων) έδωσαν αρνητική ψήφο, ενώ «παρών» ψήφισε το ΚΚΕ. Σε κάθε περίπτωση, άνοιξε πλέον ο δρόμος της επαναπρόσληψης των εργαζομένων της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης ύστερα από δύο ολόκληρα χρόνια, κατά τα οποία λειτουργούσαν «μεσοβέζικα» σχήματα, όπως η Δ.Τ. και η ΝΕΡΙΤ. «Ολοκληρώθηκε μια συζήτηση στην οποία έγινε πολύ πλούσια διαβούλευση» ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός Ν. Παππάς και προσέθεσε: «Χρειαζόμαστε μια δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοιχτή και απελευθερωμένη, αντίβαρο στην προπαγάνδα, ανεξάρτητη από κρατική παρέμβαση, αλλά κυρίως ανεξάρτητη από τα ιδιωτικά συμφέροντα, όπως το σχέδιο νόμου ορίζει».

Να σημειωθεί ότι την ώρα της ψηφοφορίας αρκετοί εργαζόμενοι της ΕΡΤ είχαν συγκεντρωθεί στα θεωρεία της Βουλής, αναμένοντας το επίσημο αποτέλεσμα. Με την ανακοίνωσή του από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ξέσπασαν σε χειροκροτήματα αλλά και σε δάκρυα χαράς, ενώ λίγο αργότερα έβγαλαν και τις σχετικές αναμνηστικές φωτογραφίες με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και άλλους βουλευτές.

Η σεξιστική ανοησία του Τριανταφυλλίδη

Σε ένα ανεπίτρεπτο σχόλιο προχώρησε χθες -προφανώς λόγω έντασης- ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, δίνοντας ερείσματα να κατηγορηθεί για «σεξιστική επίθεση». Την ώρα της μεγάλης μάχης, όπου η Ζωή Κωνσταντοπούλου αγόρευε από τα έδρανα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τριανταφυλλίδης, αν και δεν ακούστηκε από το μικρόφωνο, έκανε μια αναφορά που προκάλεσε αντιδράσεις. Η πρόεδρος της Βουλής σε μια αποστροφή της είπε ότι οι κύριοι Παπασταύρου και Βαρβιτσιώτης δεν είναι γυναίκες, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που κάθεται ακριβώς από πίσω της να ψιθυρίζει «δεν το ξέρουμε αυτό»! Αν και η φράση του δεν ακούστηκε ποτέ στην Ολομέλεια, στο σχετικό βίντεο όμως που «ανέβηκε» αργότερα στον ιστότοπο της Βουλής φαίνεται ξεκάθαρα η κίνηση των χειλιών του.

Ετσι βρήκε ευκαιρία η Νέα Δημοκρατία να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, σε μια… ρεβάνς για την επίθεση που είχε δεχτεί ο Αντώνης Σαμαράς, όταν κατηγορήθηκε για σεξισμό επειδή μίλησε από το βήμα της Βουλής για «αντρίκειες κουβέντες». «Ο θλιβερός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τριανταφυλλίδης προέβη σε χυδαίο και σεξιστικό σχόλιο. Καλούμε την παρακαθήμενη και υπερευαίσθητη πρόεδρο της Βουλής σε τέτοια θέματα καθώς και τον γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσουν το σχόλιο του βουλευτή και να τον ανακαλέσουν στην τάξη» σχολίαζαν κύκλοι της Ν.Δ. Ακόμη ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είπε: «Υπήρξα στόχος λασπολογικής επίθεσης».

Εξαλλος ο Γεωργιάδης με τις αναφορές στην Μανωλίδου!

Μπούμερανγκ γύρισε στον Αδωνι Γεωργιάδη η προσπάθειά του να κατηγορήσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη και Αγλαΐα Κυρίτση για σύγκρουση συμφερόντων, επειδή με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ επιστρέφουν και οι ίδιοι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Κι αυτό γιατί τον λόγο πήρε, λίγο πριν από την ψηφοφορία στη Βουλή, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία άγγιξε τις «ευαίσθητες χορδές» του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας για τη σύζυγό του και τη «λίστα Λαγκάρντ».

Πόλεμος

«Κύριε Γεωργιάδη, σύγκρουση συμφερόντων είναι να συμμετέχετε στην επιτροπή για τη “λίστα Λαγκάρντ”, ενώ στη λίστα αυτή είναι η σύζυγός σας ως συνδεδεμένο πρόσωπο» του είπε χαρακτηριστικά, για να ξεσπάσει «πόλεμος». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. τινάχτηκε από το έδρανό του και άρχισε να φωνάζει προς την κυρία Χαραλαμπίδου που βρισκόταν τότε στην έδρα. «Ε, τώρα θα μιλήσω κι εγώ μετά. Δεν γίνεται αυτό! Δεν υπάρχει καμία περίπτωση!» κραύγαζε, ενώ λίγο αργότερα σε έντονο ύφος πρόσθεσε: «Ανέφερε τη γυναίκα μου και την οικογένειά μου. Δεν θα απαντήσω σε αυτό επί προσωπικού; Είναι δυνατόν να αφήσω να περάσει αυτό το πράγμα; Εσείς, άμα βρίσουν την οικογένειά σας, θα κάτσετε σιωπηλή;»

Οταν τελικά κατάφερε να πάρει τον λόγο, υποστήριξε ότι δεν ήταν η κυρία Μανωλίδου στη εν λόγω λίστα αλλά ο πρώην άνδρας της. Φυσικά δεν είπε κουβέντα για το «συνδεδεμένο πρόσωπο», που ανέφερε νωρίτερα η Πρόεδρος της Βουλής. «Για το θέμα της “λίστας Λαγκάρντ”, για να τελειώσει η πλάκα, η σύζυγός μου δεν είναι στη “λίστα Λαγκάρντ”. Ο προηγούμενος που το έγραψε είναι στα δικαστήρια από τη σύζυγό μου και ο ίδιος που το έγραψε, σε δίκη μαζί μου, ζήτησε συγγνώμη για να την αποσύρω. Αρα να σταματήσει αυτή η πλάκα, γιατί παρατράβηξε. Στη “λίστα Λαγκάρντ” ήταν ο τέως σύζυγός της, πριν εγώ τη γνωρίσω» είπε χαρακτηριστικά.

Φυσικά η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν άφησε αναπάντητα όσα ανέφερε το κ. Γεωργιάδης. «Σας το έχω πει ξανά και θα σας το πω και όσες ακόμα φορές χρειαστεί: Είχατε σύγκρουση συμφερόντων να συμμετέχετε και να επηρεάζετε αυτή την επιτροπή, από την οποία εξαρτάτο και η μεταχείριση και των καταθετών και των συνδεδεμένων προσώπων». Οταν μάλιστα ο βουλευτής της Ν.Δ. αναφώνησε ότι η επιτροπή απεφάνθη διά της πλειοψηφίας, ήρθε η νέα απάντηση με υπονοούμενα της προέδρου της Βουλής: «Τώρα που πια δεν την επηρεάζετε, ενδεχομένως να αποκαλυφθούν και πράγματα τα οποία παρασιωπήθηκαν πάρα πολύ προσφυώς και από τα μέσα ενημέρωσης, που και αυτά είχαν πρόσωπα εντός της “λίστας Λαγκάρντ”».

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα