Οι 423 που τινάζουν στον αέρα την μπάνκα (των συντάξεων)!

Οι προνομιούχοι που πάνε στο ταμείο για να εισπράξουν ακόμα και δέκα φορές κάθε μήνα

Δεν είναι ένας, δεν είναι δύο, αλλά… 423 οι συνταξιούχοι που παίρνουν από επτά έως 10 συντάξεις έκαστος. Πρόκειται για μια πολύ μικρή ομάδα «υπερτυχερών», οι οποίοι έχουν καταφέρει να τραβήξουν σαν μαγνήτης όποια σύνταξη κυκλοφορεί… ελεύθερη. Ουσιαστικά πρόκειται για περιπτώσεις που είτε εργάζονταν σε επαγγέλματα όπου κατέβαλλαν διπλές ασφαλιστικές εισφορές (π.χ. νομικοί), άρα εισπράττουν τώρα από δύο πηγές κύρια σύνταξη, αλλά και επικουρική, είτε πρόκειται για περιπτώσεις που παίρνουν, εκτός από τις δικές τους συντάξεις, και συντάξεις χηρείας και αναπηρίας, επίσης κύριες και επικουρικές. Σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός των συντάξεων που έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν μοιάζει εξωφρενικός, αλλά είναι νόμιμος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Εργασίας, τα οποία προέρχονται από την επεξεργασία του συνόλου των συντάξεων που πραγματοποιεί κάθε μήνα το σύστημα «Ηλιος». Βέβαια, μπροστά στο σύνολο των 2.654.784 συνταξιούχων, οι παραπάνω 423 προνομιούχοι μοιάζουν με σταγόνα στον ωκεανό, αλλά ποιος από τους υπολοίπους δεν θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση τους;

Για να είμαστε απόλυτα ακριβείς, επτά συντάξεις χορηγούνται σε 364 τυχερούς, οκτώ συντάξεις παίρνουν 48 άτομα, εννέα συντάξεις λαμβάνουν επτά περιπτώσεις, ενώ 10 συντάξεις εισπράττουν μόλις τέσσερις υπερτυχεροί συνταξιούχοι. Ετσι εξηγείται πώς υπάρχουν 50 περιπτώσεις συντάξεων θανάτου, που οι μηνιαίες απολαβές τους ανέρχονται στα 3.076 ευρώ κατά μέσο όρο, αλλά και επιπλέον 86 περιπτώσεις, στις οποίες χορηγούνται συντάξεις αναπηρίας που φτάνουν τα 3.006 ευρώ τον μήνα, μεσοσταθμικά. Επίσης, το σύστημα «Ηλιος» έχει εντοπίσει άλλες 1.368 κύριες συντάξεις γήρατος που αποδίδουν στους δικαιούχους ποσά 3.014 ευρώ τον μήνα, κατά μέσο όρο. Από τις παραπάνω περιπτώσεις, η συντριπτική πλειονότητα λαμβάνει και προνοιακά επιδόματα, με συνέπεια να ανεβαίνουν κι άλλο οι μηνιαίες αποδοχές των δικαιούχων. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν 67 συνταξιούχοι – δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων που έχουν μηνιαίες αποδοχές άνω των 4.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν άλλοι συνταξιούχοι αναπηρίας που βρίσκονται στην ίδια εισοδηματική κατηγορία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα