Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Οι ισλαμιστές αυξάνονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς τόσο στη Ρωσία όσο και στην Ευρώπη

Οι Χριστιανοί στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής διέρχονται κρίσιμους καιρούς.

Η επικράτηση ακραίων φονταμενταλιστικών στοιχείων άλλων θρησκειών στην περιοχή, θέτει σε άμεσο κίνδυνο την παραμονή των Χριστιανών στις αρχαίες κοιτίδες τους. Καθημερινά χώροι λατρείας των Χριστιανών καταστρέφονται, οι χριστιανικές περιουσίες βιαιοπραγούνται και τα στοιχειώδη Ανθρώπινα Δικαιώματα και Θρησκευτικές Ελευθερίες των Χριστιανών καταπατούνται. Οι Χριστιανοί εξωθούνται με τον τρόπο αυτό σε εκπατρισμό.

Ήδη χιλιάδες Χριστιανών εγκατέλειψαν τις αρχαίες κοιτίδες τους, και έχουν γίνει πρόσφυγες σε διάφορα μέρη της γης.

Οι Χριστιανικοί πληθυσμοί, διαφόρων δογμάτων, από την Αίγυπτο μέχρι τη Συρία και από τον Λίβανο μέχρι το Ιράκ, αριθμούσαν μέχρι το 1948 περίπου το 20% του συνολικού πληθυσμού. Σήμερα, ένεκα των συνεχιζόμενων πράξεων βίας, των εντάσεων και των εχροπραξιών, του θρησκευτικού φανατισμού και των θρησκευτικών διακρίσεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, ο αριθμός τους υπολογίζεται, πλέον, περίπου στο 6%. Ο αριθμός αυτός συνεχίζει, δυστυχώς, να μειώνεται.

Στα πλαίσια του γενικότερου ενδιαφέροντος της Εκκλησίας της Κύπρου για την πιο πάνω κατάσταση, η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, συμμετέχει στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ. ΠΟΙΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ;», που πραγματοποιεί η κοινότητα του του Αγίου Αιγιδίου από τις 29 μέχρι τις 30 Απριλίου 2015, στο Μπάρι της Ιταλίας. Στόχος του εν λόγω Συνεδρίου, είναι να αναδείξει την τραγική κατάσταση των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής. Στο Συνέδριο συμμετέχουν Προκαθήμενοι και Εκπρόσωποι Εκκλησιών, Υπουργοί Εξωτερικών καθώς και διάφορες άλλες προσωπικότητες.

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος στο χαιρετισμό του τόνισε την ανάγκη να εστιαστεί η προσοχή όλων στην κατάσταση των Χριστιανών στην ευαίσθητη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Θρησκευτικοί και Πολιτικοί Ηγέτες πρέπει να αφουγκραστούν τα μηνύματα των λαών για Θρησκευτική Ελευθερία και σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και την ανάγκη να σταθούν δυναμικά έναντι σε καθεστώτα, τα οποία στην αγωνία τους να επιβιώσουν, σκορπούν το θάνατο, τη βία και τον τρόμο στους λαούς και καταστρέφουν κάθε ανάμνηση ιστορικής και θρησκευτικής παρουσίας των Χριστιανών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
πηγή: agioritikovima.gr

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα