Ο Ν.Χριστοδουλάκης και ο Γκ. Χαρδούβελης στην υπηρεσία της γερμανικής προπαγάνδας

Δύο άνθρωποι του Κώστα Σημίτη συνεχίζουν να προκαλούν την ελληνική κοινωνία! Ο ένας εξ αυτών, ο υπόδικος για τη μη υποβολή δηλώσεων «πόθεν έσχες» Γκίκας Χαρδούβελης, βγάζει λάδι την τρόικα και ούτε λίγο ούτε πολύ ρίχνει τις ευθύνες στους Eλληνες, τους οποίους όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 και εντεύθεν έχουν ρημάξει.

Ο κ. Χαρδούβελης, που έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχοντας θητεύσει στο πόστο του υπουργού Οικονομικών, είπε συγκεκριμένα μιλώντας στο 5ο Διεθνές Συμπόσιο, στη Θεσσαλονίκη: «Τα παλιά σφάλματα τα χειριστήκαμε με νέα σφάλματα. Και το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης είναι δικό μας. Θα έλεγα το 90%, ένα 10% ανήκει και στους δανειστές»!

Ευθύνη

Ο ίδιος εξήγησε: «Εδώ όποιος ήταν αντιπολίτευση έβγαινε στα κάγκελα κι υποσχόταν τα πάντα ή έλεγε τα δικά του». Οσο για το 10% της ευθύνης της τρόικας, ήταν επειδή πίεζαν για τη μεταρρύθμιση στην αγορά εργασίας πριν από την πτώση των τιμών των προϊόντων, γεγονός που επέτεινε την ύφεση.

Ο έτερος «εκσυγχρονιστής» Νίκος Χριστουδουλάκης ξεπέρασε και τον εαυτό του, αφού προέβη σε μια δήλωση που αγγίζει τα όρια της εσχάτης προδοσίας. Και τούτο διότι πρότεινε να διαγραφούν τα δάνεια, ύψους 15,2 δισ. ευρώ, από το πρώτο Μνημόνιο, με αντάλλαγμα να σταματήσει η Ελλάδα να εγείρει αξιώσεις για το κατοχικό δάνειο από τη Γερμανία! Ο κ. Χριστοδουλάκης, βέβαια, ξέχασε να αναφέρει ότι το συνολικό ύψος των απαιτήσεων για τις «γερμανικές επανορθώσεις» (κατοχικό δάνειο και αποζημιώσεις), σύμφωνα με την Εκθεση του ΓΛΚ (σελ. 176), ανέρχεται σε 341 δισ. ευρώ, με βάση το πλαίσιο υπολογισμών της «Συνδιάσκεψης των Παρισίων» του 1946! Με άλλα λόγια, ουσιαστικά η πρότασή του θέτει τις βάσεις, ώστε οι Γερμανοί να πληρώσουν μόλις το 5% (!) του συνολικού τιμήματος και τα υπόλοιπα να παραπεμφθούν στις… καλένδες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα