Εκπτώσεις: Από 5.000 και άνω τα πρόστιμα για παραπλάνηση

Από σήμερα έως τις 28 Φεβρουαρίου, χωρίς μεγάλες προσδοκίες

Πρεμιέρα σήμερα για τις χειμερινές εκπτώσεις, που θα διαρκέσουν έως την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου. Τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά την πρώτη Κυριακή της εκπτωτικής περιόδου, δηλαδή στις 15 Ιανουαρίου. Για τους εμπόρους που επιχειρήσουν να παραπλανήσουν τους καταναλωτές προβλέπονται τσουχτερά πρόστιμα, που αρχίζουν από τα 5.000 ευρώ.

Οι πολίτες περιμένουν τις χειμερινές εκπτώσεις, ώστε να κάνουν τις αγορές που επιθυμούν, με δεδομένο ότι τα χρήματα δεν περισσεύουν και οι νέοι φόροι επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Οι προσδοκίες των εμπόρων, από την άλλη, δεν είναι μεγάλες, καθώς τα τελευταία χρόνια η αγορά στις χειμερινές εκπτώσεις κινείται πτωτικά.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., που επικαλείται η ΕΣΕΕ, ο τζίρος το 2016 διαμορφώθηκε στα 5,39 δισ. ευρώ από τα 8,83 δισ. ευρώ που ήταν το 2008, ενώ σε σχέση με το 2015 η πτώση πέρυσι ήταν στο 5,1%. Συνολικά η ΕΣΕΕ υπολογίζει ότι πάνω από 3,4 δισ. ευρώ χάθηκαν λόγω της μείωσης της ζήτησης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα