Επικυρώθηκε η ποινή της Γ. Τσατάνη

Παρά τις προσπάθειες αναίρεσης, τελικά και το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου επικύρωσε την πειθαρχική ποινή στην εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη, της στέρησης μισθού 60 ημερών, που της είχε επιβληθεί για τους χειρισμούς της στην υπόθεση του εκλιπόντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πειθαρχική ποινή στην κυρία Τσατάνη επικυρώθηκε με ισχυρή πλειοψηφία (επτά έναντι δύο)! Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την κρίση του Πρωτοβάθμιου Συμβουλίου, η πειθαρχική ποινή είχε επιβληθεί στην εισαγγελέα Εφετών με το σκεπτικό ότι οι χειρισμοί της στην επίμαχη υπόθεση δεν συνάδουν με τα καθήκοντα της εισαγγελικής λειτουργού!

Η υπόθεση

Η υπόθεση για την οποία τιμωρήθηκε πειθαρχικά η εισαγγελέας Εφετών αφορά, αφενός, την αφαίρεση της δικογραφίας για τον επιχειρηματία και συνεργάτες του για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου από τους εισαγγελείς Διαφθοράς, και μάλιστα ένα βήμα πριν από την άσκηση της ποινικής δίωξης, και εν συνεχεία την αρχειοθέτησή της.

Να σημειωθεί πως μετά την άσκηση πειθαρχικής αγωγής σε βάρος της κυρίας Τσατάνη από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, η επίμαχη δικογραφία ανασύρθηκε από το αρχείο, επέστρεψε στην Εισαγγελία Διαφθοράς και εν συνεχεία ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για την υπόθεση.

Η κυρία Τσατάνη ήρθε έντονα στην επικαιρότητα πριν από λιγότερο από έναν χρόνο, όταν δημοσιοποιήθηκε η αναφορά που είχε υποβάλει σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, αρμόδιου για την καταπολέμηση της διαφθοράς Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, υποστηρίζοντας ότι άσκησε πιέσεις σε βάρος της για να επιστρέψει τη δικογραφία (για την οποία η εισαγγελέας καταδικάστηκε πειθαρχικά!) στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Νομικοί κύκλοι τόνιζαν πως -πλέον- δεν αποκλείεται να αναζητηθούν και ποινικές ευθύνες της κυρίας Τσατάνη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα