Νέο βιβλίο για τον Νέστορα Κουράκη

Το βιβλίο του καθηγητή Νέστορα Κουράκη με τίτλο «Το αίνιγμα της Αρχαίας Ελλάδας – Εξηγώντας στα παιδιά τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό» παρουσιάζουν σήμερα το απόγευμα οι εκδόσεις Φερενίκη, σε μια εκδήλωση που συντονίζει ο Χρήστος Ζαμπούνης. Το πόνημα διαβάζεται ευχάριστα από ανθρώπους κάθε ηλικίας, και αυτό είναι το μεγάλο προτέρημά του σε σχέση με άλλες σχετικές εκδόσεις. Είναι, δηλαδή, γραμμένο με τρόπο απλό και κατανοητό, ώστε να έχει την απαιτούμενη σαφήνεια για να εισαγάγει ένα νεαρής ηλικίας άτομο σε θεμελιώδεις ιδέες, έννοιες και γεγονότα, αφού, εν κατακλείδι, ο Νέστορας Κουράκης επιχειρεί να περάσει το μήνυμα πως η επιστροφή στην πνευματικότητα και στον θησαυρό της ελληνικής παραδόσεως είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη εξόδου από την κρίση.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, ο ομότιμος καθηγητής Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Χριστόφορος Χαραλαμπάκης και η δημοσιογράφος Σοφία Τσίπα. Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει και ο συγγραφέας. Η παρουσία του βιβλίου θα γίνει στο «Καποδιστριακό» Εντευκτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (κτίριο «Κωστής Παλαμάς», Ακαδημίας 48), σήμερα, στις 19.30.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα