Ζητάει τώρα την κλήτευση Βαρουφάκη στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής
Στο νέο… κρεσέντο του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εξακολουθεί να θεωρεί τον εαυτό του «εθνικό κεφάλαιο» και «δυνάμει πρωθυπουργό», κουνάει και πάλι το δάχτυλο και ζητά επιτακτικά να κληθεί ο Γιάνης Βαρουφάκης να καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, αδιαφορώντας προκλητικά για το γεγονός ότι ο ίδιος ουδέποτε έδωσε επαρκείς εξηγήσεις για τα… βαριά πεπραγμένα του ως υπουργός, που ήταν ιδιαίτερα… θολά, με κορυφαίο το διαβόητο PSI.
Το αίτημα του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ έσπευσε περιέργως να υποστηρίξει η Ν.Δ., παρά τους αρνητικούς συνειρμούς που προκαλεί στην παραδοσιακή βάση του κόμματος αυτή η αταίριαστη συμπόρευση, και θα εξεταστεί σε προσεχή συνεδρίαση της επιτροπής μετά τη θερινή διακοπή των εργασιών.
Οπως και να ‘χει, παραμένει μέχρι σήμερα απορίας άξιο για ποιον λόγο ο κ. Βενιζέλος, ως υπουργός Οικονομικών, πήρε την απόφαση να προχωρήσει στο PSI και να εντάξει τη διαδικασία στο αγγλικό δίκαιο, υποθηκεύοντας ουσιαστικά την ανεξαρτησία της χώρας και τα περιουσιακά στοιχεία της. Απόφαση που ελήφθη για ανεξήγητους λόγους και παρά τις αντίθετες προτάσεις της αμερικανικής εταιρίας συμβούλου, που προσέλαβε και πλήρωσε για να εξασφαλίσει τα ελληνικά συμφέροντα.
Το PSI του κ. Βενιζέλου, για το οποίο σήμερα καυχάται αντί να απολογείται, κατέστρεψε κυριολεκτικά δημόσια ταμεία και μικροομολογιούχους, αφήνοντας αλώβητους άλλους κατόχους ομολόγων. Επιπλέον, άφησε ακούρευτα τα ομόλογα συγκεκριμένων funds, τα οποία πληρώθηκαν στο ακέραιο, αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από την Ελλάδα, αφού αγόρασαν φθηνά και πληρώθηκαν ακριβά.
Επίσης, ο κ. Βενιζέλος ήταν ο πραγματικός εμπνευστής του ΕΝΦΙΑ, από τον οποίο στενάζουν σήμερα χιλιάδες Ελληνες. Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2011, ως υπουργός Οικονομικών, παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη έναν «έκτακτο» -όπως είχε πει τότε- φόρο ακινήτων, το περίφημο «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ. Ο φόρος αυτός, όπως στη συνέχεια αποδείχθηκε, μόνο έκτακτος και προσωρινός δεν ήταν, αφού άλλαξε μόνο όνομα και μορφή. Δύο χρόνια αργότερα, το 2013, επί κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, με υπουργό Οικονομικών τον Γιάννη Στουρνάρα και έπειτα από μαραθώνιες επαφές με την τρόικα, το «χαράτσι Βενιζέλου» μετεξελίχθηκε στον ΕΝΦΙΑ που όλοι -δυστυχώς- γνωρίζουμε.


