Με τα νεύρα χιλιάδων μαθητών, ουσιαστικά με το μέλλον της χώρας, εξακολουθεί να παίζει ο εμμονικός υπουργός Παιδείας, ο οποίος σε ακόμη μία συνέντευξή του χθες χαρακτήρισε «αντιπαιδαγωγικό» το σύστημα των εισαγωγικών εξετάσεων και τόνισε ότι σύντομα θα αποτελεί παρελθόν. Μία ημέρα πριν εκτιμούσε πως το υπάρχον σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα αποτελεί… παρελθόν σε πέντε χρόνια, ωστόσο αυτή τη φορά, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, δεν θέλησε να θέσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.
Aλλωστε, είναι προφανές ότι το «όραμα» του Κώστα Γαβρόγλου είναι στον «αέρα». Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη ότι εξαγόρασε τη στρατιωτική θητεία του, το «σκανδαλάκι» όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε, αλλά και τις έντονες αντιδράσεις για τον… κλήρο στην ελληνική σημαία, ο υπουργός Παιδείας τόνισε στη συνέντευξή του ότι «πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι το απολύτως αντιπαιδαγωγικό σύστημα των εισαγωγικών να γίνει σύντομα παρελθόν. Θα θεσπιστεί ένα σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που θα στηρίζεται στο ισχυρό Εθνικό Απολυτήριο. Το σημερινό σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του και είναι ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια, που υπονομεύουν την εκπαιδευτική και παιδαγωγική λειτουργία του λυκείου ως αυτόνομη βαθμίδα εκπαίδευσης. Γι’ αυτό και είναι επιβεβλημένο να καταργηθεί».
Εμμονή με την κλήρωση
Επιμένοντας στις ακραίες απόψεις του, ο Κώστας Γαβρόγλου επανήλθε στο θέμα της αριστείας και υπερασπίστηκε πάλι την πρωτοφανή απόφαση να θεσπίσει τη διαδικασία της κλήρωσης για τους σημαιοφόρους στα δημοτικά σχολεία. «Αριστεία για εμάς είναι όλα τα παιδιά να μπορούν να μορφωθούν σε ένα σχολείο, καθένα να πάρει ό,τι του ταιριάζει και, κυρίως, να μπορούν να αποκτήσουν την εμπειρία της χαράς της γνώσης» δήλωσε.
Σφοδρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Κώστα Γαβρόγλου η Ν.Δ., που σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «ρεσιτάλ υποκρισίας». «Το κάνει για να ξεπεράσει τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε το “σκανδαλάκι”, όπως ο ίδιος λέει, με την εξαγορά της θητείας του από τη χούντα. Αλλά και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφασή του να βάλει σε λοταρία την ανάδειξη σημαιοφόρων» αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση και συνεχίζει: «Ανακοινώνει πως θα καταργήσουν τις πανελλαδικές εξετάσεις τη μια σε τρία χρόνια και την άλλη σε πέντε. Τότε, δηλαδή, που θα είναι στην αντιπολίτευση. Με κάλπικες υποσχέσεις προσπαθεί να ξεφύγει από το προσωπικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται».


