Εξαρθρώθηκε συμμορία που προμήθευε όπλα τους μπράβους του Πειραιά
Πίσω από τις κλειστές πόρτες των σπιτιών τους έκρυβαν ένα ολόκληρο οπλοστάσιο τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εξάρθρωσε η Κρατική Ασφάλεια στην Πάτρα έπειτα από μήνες ερευνών, παρακολουθήσεων και χαρτογραφήσεων της δράσης τους, με τη συνεργασία πολλών υπηρεσιών.
Πιστόλια, πυροβόλα, αντιαεροπορικά βλήματα, χειροβομβίδες, ξίφη και χιλιάδες σφαίρες πίσω από τις κωδικές ονομασίες, όπως «σαρδέλα» και «κουτσομούρα», προωθούνταν σε νονούς και μπράβους περιοχών του Πειραιά και των Λιοσίων για να είναι επαρκώς εξοπλισμένοι στον πόλεμο της νύχτας.
Σε πρώτη φάση συνελήφθησαν τρεις Ελληνες ηλικίας 39, 54 και 65 ετών για σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία, κατασκευή, τροποποίηση, εισαγωγή, πώληση και εμπορία όπλων, καθώς και παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών και ναρκωτικών, οι οποίοι θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πειραιά.
Επίσης, συνελήφθη και ένας 33χρονος Ελληνας για τα αδικήματα της εμπορίας, της διάθεσης και της απόπειρας εισαγωγής όπλων από το εξωτερικό. Ολοι τους είχαν «πλούσιο» ποινικό παρελθόν και αποτελούσαν τον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης.
Μέσω facebook και κινητών που ανήκουν σε αλλοδαπούς έκαναν τις συνεννοήσεις τους χρησιμοποιώντας κωδικούς για τα όπλα, όπως «σαρδέλα Καλλονής», «λαβράκια» κ.ά., λες και ήταν ψαράδες.
Κομβικό ρόλο στη συμμορία είχε ο 54χρονος, ενώ ο 65χρονος με το μηχανουργείο είχε αναλάβει τη μετατροπή και τη μετασκευή όπλων ακόμη και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Αρχές αναζητούν ακόμη 11 μέλη της οργάνωσης σε διάφορες περιοχές, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιήσει οι αστυνομικοί. Ο οπλισμός θα σταλεί για τον απαιτούμενο έλεγχο στην Αθήνα προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο έχει χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές πράξεις.


