Ανησυχία και ερωτήματα για τους θανάτους σαραντάρηδων

Τι πήγε… στραβά και «έσβησαν» τρεις νέοι άνθρωποι – Δεν ρίχνουν φως με νεκροτομή στην περίπτωση του Andreas HilbollΝέα διάσταση στην αγωνία και στον τρόμο που προκαλεί η πανδημία φέρνουν οι διαδοχικοί θάνατοι 40άρηδων, οι οποίοι «έσβησαν» τα τελευταία 24ωρα. Οι συγγενείς των τριών νέων που «θέρισε» ο κορονοϊός, αλλά και όλοι οι Ελληνες, αναζητούν απεγνωσμένα απαντήσεις σε μια σειρά από βασανιστικά ερωτήματα για το τι έφταιξε και έφυγαν από τη ζωή, ενώ και στις Αρχές επικρατούν έντονη ανησυχία και προβληματισμός.

Από το περασμένο Σάββατο μπήκαν στη μακάβρια λίστα των θυμάτων δύο άνδρες και μία γυναίκα λίγο πάνω από τα 40, κάτι που δείχνει ότι ο επικίνδυνος ιός δεν κάνει «διακρίσεις» όσον αφορά την ηλικία ούτε «χτυπάει» μόνο ηλικιωμένους και χρόνια πάσχοντες. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του 42χρονου μεταδιδακτορικού ερευνητή του πανεπιστημίου της Βρέμης Andreas Hilboll, που άφησε την τελευταία πνοή του στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, το απόγευμα της 25ης Μαρτίου.

Περιγράφοντας τον άτυχο επισκέπτη καθηγητή στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης ανέφερε ότι ήταν καθ’ όλα υγιής, εντυπωσιακά αθλητικός και πανύψηλος, περίπου δύο μέτρα. Οταν άρχισε να εμφανίζει τα τυπικά συμπτώματα του κορονοϊού, παρέμεινε στο σπίτι για ορισμένο διάστημα και την προηγούμενη Παρασκευή μεταφέρθηκε από μία συνάδελφό του στο νοσοκομείο.

Αρχικά νοσηλεύτηκε σε απλό θάλαμο, καθώς οι γιατροί έκριναν ότι η κατάστασή του ήταν ελεγχόμενη. Ωστόσο, την περασμένη Δευτέρα αποφασίστηκε να διασωληνωθεί και το μεσημέρι της Τετάρτης εμφάνισε μια επιπλοκή που έχει παρατηρηθεί σε αρκετούς νεαρούς Κινέζους χωρίς νοσηρότητες, αλλά και σε ασθενείς στη Γαλλία και σε άλλες χώρες, η οποία ήταν αδύνατο να αντιμετωπιστεί παρόλο που έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες:

«Η επιπλοκή είχε να κάνει με την πνευμονική κυκλοφορία, δηλαδή ένα είδος μαζικής θρόμβωσης των πνευμονικών αγγείων, με συνέπεια να μην ανταλλάσσεται οξυγόνο και να μην περνά αίμα από τη δεξιά πλευρά της καρδιάς προς την αριστερή για να σταλεί στο σώμα του, στα υπόλοιπα όργανα. Δηλαδή, ήταν ένα είδος μπλοκ» εξήγησε ο κ. Τζανάκης στο Ράδιο Κρήτη.

Χωρίς νεκροψία

Προκαλεί εντύπωση, όμως, ότι δεν έγινε νεκροτομή στη σορό του Γερμανού καθηγητή, που έφυγε τόσο αναπάντεχα από τη ζωή χωρίς να παρουσιάζει προβλήματα υγείας. Αν και απαγορεύεται από τον νόμο, ίσως θα μπορούσε να γίνει εξαίρεση στην περίπτωση του 42χρονου, αφενός για να φωτιστούν τα αίτια θανάτου και αφετέρου για να δοθούν απαντήσεις σχετικά με τη σπάνια επιπλοκή από την οποία «έσβησε». Η αυλαία του δράματος για την οικογένεια του 42χρονου έπεσε χθες στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου, όπου ετάφη η σορός του σε ειδικό μεταλλικό φέρετρο, το οποίο σφραγίστηκε αεροστεγώς.

Ο 46χρονος

Μία μέρα μετά τον θάνατο του Γερμανού καθηγητή, κατέληξε από τον κορονοϊό ένας 46χρονος στρατιωτικός από την ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης. Σύμφωνα με το xanthinea.gr, είχε διαγνωστεί θετικός στον ιό και είχε μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου ξεψύχησε χθες το πρωί. Ο 46χρονος ανθυπασπιστής, που ήταν ο πρώτος στρατιωτικός θύμα του Covid-19, υπηρετούσε στο Δ’ Σώμα Στρατού στην Ξάνθη και ήταν παθολογικά παχύσαρκος.

Το νεαρότερο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα ήταν η 41χρονη μητέρα τριών παιδιών από τα Κορέστεια Καστοριάς. Η αδικοχαμένη γυναίκα, η οποία έπασχε από χρόνιο άσθμα αλλά δεν παρουσίαζε άλλο πρόβλημα υγείας, εμφάνισε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου υψηλό πυρετό και έντονη δύσπνοια. Οι δικοί της ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ, όμως προτού προλάβει να φτάσει ασθενοφόρο άφησε την τελευταία της πνοή.

Όπως αποδείχθηκε, ήταν θετική στον κορονοϊό. Ομως, προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η στάση των υπευθύνων του ΕΟΔΥ που, όταν ενημερώθηκαν για τα συμπτώματά της, τής συνέστησαν απλώς να μείνει σε καραντίνα στο σπίτι της, μακριά από τα τρία παιδιά και τον σύζυγό της. Οι οικείοι της 41χρονης προσπαθούν να καταλάβουν πώς κόλλησε τον ιό, καθώς δεν είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό ούτε είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα