10.000 ευρώ καμπάνα για παραβίαση του ωραρίου

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των τοπικών περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, ο Νίκος Χαρδαλιάς προειδοποίησε για εντατικοποίηση των ελέγχων και ιδιαίτερα αυστηρά πρόστιμα στους παραβάτες.

Αναφορικά με το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 12 τα μεσάνυχτα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων διευκρίνισε ότι το κατέβασμα των ρολών αφορά τις επιχειρήσεις εστίασης, διάθεσης ποτών, τροφοδοσίας, catering, εκμετάλλευσης κτήματος για κοινωνικές εκδηλώσεις όπως οι γάμοι και διοργάνωση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.

Σε περίπτωση που οι Αρχές κατά τη διάρκεια ελέγχου διαπιστώσουν πως κάποια από τις ανωτέρω επιχειρήσεις λειτουργεί μετά τα μεσάνυχτα στις περιοχές όπου έχει επιβληθεί τοπικό lockdown, το πρόστιμο θα φτάσει στα 10.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση που σημειωθεί και δεύτερη παράβαση, η επιχείρηση θα παραμείνει κλειστή για 20 ημέρες.

Αναλύοντας τους λόγους που η κυβέρνηση προχώρησε σε απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7.00 σε αρκετές περιοχές της χώρας αλλά όχι στην Αττική, εξήγησε πως τα μέτρα δεν επιβάλλονται με βάση μόνο τους αριθμούς. Όπως είπε, η Αττική και η Θεσσαλονίκη είναι λογικό να καταγράφουν περισσότερα κρούσματα.

«Η κατάσταση της Κρήτης όμως, για παράδειγμα, με 33 κρούσματα κρίθηκε ανησυχητική γιατί παρατηρήθηκαν τρεις παράγοντες: τα κρούσματα είναι διάσπαρτα, η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων σε υψηλού ρίσκου επαφές επίσης, ενώ υπάρχει και έντονη μετακίνηση του πληθυσμού» σημείωσε.

Επιπλέον, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από τις 16 Αυγούστου μπαίνει πλαφόν στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από τον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς και θα επιτρέπεται η είσοδος 750 ατόμων την ημέρα, ενώ υπογράμμισε ότι από την ίδια ημερομηνία θα επιβάλλεται 7ήμερη απομόνωση από την Αλβανία.

Όπως διευκρίνισε, στο πλαφόν των εισερχομένων που θα μπει από τις 16 Αυγούστου δεν συμπεριλαμβάνονται τα παιδιά μέχρι 10 ετών, ενώ υπογράμμισε ότι αναστέλλονται συναυλίες και παραστάσεις με όρθιους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα