Μέγα σκάνδαλο με τις μάσκες για τους μαθητές!

Ακόμη μια φορά σπαταλήθηκαν τζάμπα τα λεφτά του λαού. Απίστευτη η ανικανότητα των κυβερνητικών στελεχών

Τεράστιο σκάνδαλο ξέσπασε με τις μάσκες οι οποίες μοιράστηκαν στους μαθητές, αφού σε μεγάλο ποσοστό χρησιμεύουν περισσότερο για… αλεξίπτωτα λόγω του τεράστιου μεγέθους τους, που δεν ταίριαζε στα προσωπάκια των παιδιών! Οι μάσκες κρίθηκαν ακατάλληλες, οπότε τα χρήματα του Δημοσίου σπαταλήθηκαν χωρίς λόγο ακόμη μια φορά. Να δούμε πόσο θα μας κοστίσουν στο τέλος οι σωστές μάσκες.

Στο διαδίκτυο «στήθηκε γλέντι» και οι φωτογραφίες στις οποίες εικονίζονταν όχι μόνο παιδάκια αλλά και… γονείς των οποίων η μάσκα κάλυπτε ολόκληρο το κεφάλι τους έκαναν θραύση! Ακόμη πιο εξοργιστικό είναι ότι αποδεικνύεται ακόμη μία φορά η «επιτελική προχειρότητα» με την οποία αντιμετώπισαν στην κυβέρνηση το άνοιγμα των σχολείων.

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας (ΓΓΔΥ) πήρε πάνω της το φταίξιμο, αφού οι υπουργοί έριχναν ο ένας στον άλλον την ευθύνη. Ο Θεοδωρικάκος τα βρήκε όλα τέλεια και η υπουργός του «παγουρίνο» Νίκη Κεραμέως τον έδειξε ως υπεύθυνο για το μπάχαλο με τις μάσκες. Για τα κενά σε όλα τα σχολεία μάλλον θα φταίει ο κακός μας ο καιρός.

Αργά χθες, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, η ΓΓΔΥ προσπάθησε με ανακοίνωσή της να δικαιολογήσει το γελοίο της υπόθεσης. «Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν το μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών. Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου…» αναφέρεται στο δελτίο Τύπου. Με λίγα λόγια, σε μια προμήθεια ύψους 6.000.000 ευρώ μπερδεύτηκαν οι… διαστάσεις πριν και μετά το ράψιμο! Άραγε, ποιος θα λογοδοτήσει για την γκάφα, αφού ως χθες κανείς δεν είχε αναλάβει ξεκάθαρα την ευθύνη; Πάντως, η ΓΓΔΥ ενημέρωσε ότι επαναδιατύπωσε τις σωστές προδιαγραφές και «θα τις αποστείλει εκ νέου στην ΚΕΔΕ, που είναι αρμόδια για τον διαγωνισμό», όμως δεν μάθαμε αν θα… πληρώσουμε ξανά για τη νέα παρτίδα!

Ανακοίνωση, ωστόσο, για το ζήτημα εξέδωσε και η ΚΕΔΕ: «Μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας ότι κρίνεται αναγκαία η επαναδιατύπωση των αρχικών προδιαγραφών των μασκών, τις οποίες η ίδια συνέταξε και στις οποίες οφείλεται το θέμα που προέκυψε με το μέγεθος συγκεκριμένου αριθμού μασκών για συγκεκριμένες ηλικίες παιδιών, ζητήσαμε από τους αρμόδιους του διαγωνισμού να σταματήσουν την παραγωγή τους, επανεκκινώντας τη με βάση τις νέες προδιαγραφές που θα μας αποσταλούν από το υπουργείο Υγείας. Με συνέπεια και υπευθυνότητα θα ολοκληρώσουμε μία προσπάθεια που στόχο έχει την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας από την εξάπλωση του Covid-19».

Κατά τα άλλα, ο καθιερωμένος αγιασμός στα σχολεία τελέστηκε χθες χωρίς πολλά «παρατράγουδα», αλλά και με τις αναμενόμενες σκληρές αντιδράσεις των πολεμίων της μάσκας. Τα περιστατικά αντίδρασης ήταν περιορισμένα, με αποτέλεσμα στην πλειονότητα των σχολείων η πρώτη μέρα επιστροφής να κυλήσει ομαλά. Το πιο θλιβερό περιστατικό της χθεσινής ημέρας εκτυλίχθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά, όπου ένας πατέρας χτύπησε έναν καθηγητή επειδή του ζήτησε να φορέσει μάσκα στο παιδί του προτού μπει στο σχολείο.

Ο καθηγητής, ο οποίος δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο Χανίων, κατέφυγε μετά στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, όπου κατέθεσε μήνυση σε βάρος του οξύθυμου γονέα, ο οποίος συνελήφθη λίγο αργότερα. «Φοβήθηκε το παιδί μου και το είδα κλαμένο και του… έπαιξα μια κουτουλιά!» ισχυρίστηκε λίγο αργότερα σε δηλώσεις του ο πατέρας, ο οποίος παραδέχτηκε ότι χτύπησε τον εκπαιδευτικό. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως καταδίκασε την επίθεση, τονίζοντας σε ανάρτησή της στο facebook ότι «το υπουργείο θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσει την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια».

Μεμονωμένα περιστατικά «αντίστασης» στο μέτρο της μάσκας εκτυλίχθηκαν και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως στο Δημοτικό Σχολείο Γουρνών στο Ηράκλειο, όπου κάποιοι γονείς εμφανίστηκαν χωρίς τα παιδιά και κρατώντας ιατρικές μάσκες στις οποίες είχαν γράψει διάφορα μηνύματα διαμαρτυρίας.

Στη Θεσσαλονίκη μητέρα κατσάδιασε τον γιο της επειδή… δέχθηκε να φορέσει μάσκα! Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο διακρίνεται να αρπάζει τη μάσκα από τα χέρια του παιδιού και να την πετάει σε έξαλλη κατάσταση στον δρόμο, φωνάζοντας: «Εγώ αυτό το μπ…έλο δεν το θέλω»!

Στο σχολικό συγκρότημα όπου στεγάζεται το 55ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας απαγόρευσαν την είσοδο σε ανήλικο μαθητή, ο οποίος έφτασε συνοδευόμενος από τον γονιό του χωρίς να φοράει μάσκα, σύμφωνα με το tempo24.gr. Επίσης, άλλοι τέσσερις μαθητές «έφαγαν πόρτα» για τον ίδιο λόγο στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών.

Σφοδρές αντιδράσεις για τις τεράστιες ελλείψεις στα σχολεία και τα παγουρίνα

Σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσε η χθεσινή διανομή μασκών στα σχολεία. Ως άκρως επικίνδυνες χαρακτήρισε τις μάσκες που δόθηκαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, σχολιάζοντας μάλιστα ότι θα ήταν για γέλια εάν δεν ήταν για… κλάματα, αναφερόμενος και στις εκατοντάδες φωτογραφίες που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε διά του εκπροσώπου του το «επιτελικό μπάχαλο» του κ. Μητσοτάκη και της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, από την οποία ζητά ενημέρωση σχετικά με το εάν ο μέσος όρος των μασκών ήταν στο σωστό μέγεθος. Σημειώνει ακόμη ότι οι επικίνδυνες συνομωσιολογικές θεωρίες τροφοδοτούνται από τις παλινωδίες πρωθυπουργού και αρμόδιας υπουργού, τους οποίους καλεί να σοβαρευτούν και να προχωρήσουν στην απαραίτητη προμήθεια κατάλληλων μασκών για όλους τους μαθητές.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης έκανε λόγο για τον αριθμό των μασκών που δόθηκαν, καταγγέλλοντας ότι σε πολλά σχολεία δεν υπήρχαν για να παραδοθούν, σε αντίθεση με τα… «παγουρίνο του ενός ποτηριού» που βρέθηκαν και διαφημίστηκαν. Την έλλειψη σωστής προετοιμασίας από την κυβέρνηση για την προφύλαξη των μαθητών και των εκπαιδευτικών από την πανδημία αλλά και την αποφυγή του συνωστισμού στις τάξεις επεσήμανε σε δήλωσή της και η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος στάθηκε για ακόμη μια φορά στο ζήτημα της χρήσης μασκών, κάνοντας λόγο για αντιπαιδαγωγική και ανορθόδοξη επιλογή τού να υποχρεωθούν να φορούν μάσκα παιδιά κάτω των 12 ετών, τονίζοντας ότι ακόμη και ο ΠΟΥ έχει ενστάσεις. Η δε επιβολή του μέτρου χωρίς επιστημονικά ευρήματα δεν είναι δημοκρατική και λογική επιλογή, αναφέρεται στις σχετικές δηλώσεις.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα