Ιπποκράτειο: Σε τρεις μήνες θα έχουν έτοιμες 38 κλίνες ΜΕΘ

Οριακή η κατάσταση στο νοσοκομείο!

Την ώρα που δεν υπάρχουν κλίνες να μπουν οι πάσχοντες στη Θεσσαλονίκη, το υπουργείο Υγείας ανακοινώνει νέες ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο, οι οποίες θα είναι έτοιμες σε… τρεις μήνες!

Τώρα ξαφνικά άρχισαν να τρέχουν για να χτίσουν νέες ΜΕΘ, μόνο που σε τρεις μήνες, όταν θα είναι έτοιμη η πρώτη μονάδα, δεν ξέρουμε πόσοι θα έχουν φύγει από τη ζωή! Τη στιγμή που επιστρατεύονται κλινικές άλλων νοσοκομείων, φαίνεται η αδυναμία του συστήματος και η καθυστέρηση από πλευράς υπουργείου στο θέμα δημιουργίας νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στην πάσχουσα Θεσσαλονίκη, διοχετεύεται προς όλους ότι «σε 90 ημέρες θα είναι έτοιμες και προς… λειτουργία οι 38 κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, δωρεά του Iδρύματος “Στ. Νιάρχος”, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης»! Σε εγκαταστάσεις του νοσοκομείου, έκτασης 2.000 τ.μ., έχουν αρχίσει εδώ και λίγα 24ωρα οι προετοιμασίες και οι ανάλογες κατασκευές που απαιτούνται, ώστε να παραδοθούν χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Οι γιατροί λένε ότι η κατάσταση είναι οριακή, γιατί «το νοσοκομείο μας, που διαθέτει περίπου 800 κρεβάτια, έχει βάλει πλάτη από την πρώτη στιγμή στην αναχαίτιση της πανδημίας κι αυτό φαίνεται από τις εισαγωγές και τις εφημερίες μας».

Το περασμένο καλοκαίρι απορρίφθηκε πρόταση -από τη διοίκηση του νοσοκομείου και την αρμόδια ΥΠΕ- του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», ώστε να αξιοποιηθεί με δωρεά ένα στρέμμα στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του νοσοκομείου. Στο οικόπεδο από την πλευρά της οδού Κωνσταντινουπόλεως θα μπορούσε να κατασκευαστεί τριώροφο κτίριο 2.000 τ.μ., ώστε να φιλοξενήσει νέα μονάδα χειρουργείων και κλινικών η οποία θα ενίσχυε ουσιαστικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με ή χωρίς Covid-19, αλλά τότε δεν έγινε και τώρα τρέχουν…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα