Απολύσεις στην ΑΒ Βασιλόπουλος, παρά τα τεράστια κέρδη

Απολύσεις εν μέσω lockdown από την ΑΒ Βασιλόπουλος. Τι κι αν τα σούπερ μάρκετ είδαν τον τζίρο τους να εκτοξεύεται κατά τη διάρκεια της πανδημίας;

Η διοίκηση της εταιρίας προχωρά σε μείωση του προσωπικού της, όπως καταγγέλλουν σε κοινή τους ανακοίνωση η Ένωση Λογιστών, Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Α.Ε. & Γραφείων και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

«Η πολυεθνική ΑΒ Βασιλόπουλος έχει ήδη προχωρήσει σε απολύσεις συναδέλφων στα κεντρικά γραφεία της και έχει ανακοινώσει πως θα συνεχίσει με περισσότερες ακόμα, σε τμήματα της οικονομικής διεύθυνσης και σε διοικητικό προσωπικό. Τι λέει η εργοδοσία; Ότι οι απολύσεις θα γίνουν στο όνομα της αυτοματοποίησης διαδικασιών και περαιτέρω αξιοποίησης της τεχνολογίας και πως (αφού απολυθούν πρώτα) θα δοθεί η δυνατότητα στους εργαζομένους να εργαστούν σε άλλο αντικείμενο στα διάφορα καταστήματα της εταιρίας. Ποια είναι η πραγματικότητα; Οι απολύσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια της συνολικής επίθεσης στους εργαζομένους στο όνομα της κερδοφορίας της εταιρίας, αξιοποιώντας το σύνολο της αντεργατικής νομοθεσίας που θεσμοθέτησαν η τωρινή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Έχουν “σκάσει” από κέρδη, τα οποία προέρχονται από τη βαριά εκμετάλλευση των εργαζομένων» αναφέρουν οι τρεις συνδικαλιστικοί φορείς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα