«Μήδεια»: Ο λευκός εισβολέας σφυροκοπά όλη την Ελλάδα!

Σφοδρή κακοκαιρία με πυκνά χιόνια, πολικές θερμοκρασίες, κλειστούς δρόμους και διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές

Aρκετά προβλήματα σε όλη την Ελλάδα, μαζί με τα πυκνά χιόνια στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, αλλά και την Αττική και τις πολικές θερμοκρασίες, που σε ορισμένες περιοχές έφτασαν ακόμα και τους -13 βαθμούς, έφερε μαζί της η κακοκαιρία «Μήδεια», η οποία «επισκέφτηκε» τη χώρα μας από το Σάββατο.

Στην Αττική τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους νωρίς χθες το απόγευμα στη Μαλακάσα και σε αρκετές περιοχές των βορείων προαστίων, όπως η Δροσιά και ο Διόνυσος. Αργότερα αποφασίστηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών από τη Λάρισα μέχρι την Αθήνα, στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, η οποία είχε ως αντικείμενο την επέλαση της «Μήδειας» στην Αττική. Νωρίτερα χθες διακόπηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ, στο ρεύμα προς το καζίνο, ενώ το χιόνι που έπεφτε διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Φυλής, από το ύψος της Μονής Κλειστών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τα Δερβενοχώρια. Στην υπόλοιπη Ελλάδα, στην Ηπειρο, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, διεκόπη η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στον δρόμο Αθαμάνιο – Θεοδώριανα και λόγω υπερχείλισης του ποταμού Καλαμά από το 8ο μέχρι το 11,5ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ηγουμενίτσας – Σαγιάδας.

Χωρίς ρεύμα, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, έμειναν και αρκετά χωριά στα Τρίκαλα, που βρίσκονται κοντά στο βουνό του Κόζιακα, ενώ το βράδυ του Σαββάτου διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν και μέσα στην πόλη των Τρικάλων.

Προβλήματα σε Βόλο – Πήλιο

Σοβαρά προβλήματα στους δρόμους του Βόλου και του Πηλίου προκάλεσαν τα χιόνια που έπεφταν από χθες το πρωί στη Μαγνησία. Μάλιστα, στον Βόλο αρκετές υδροφόρες έριχναν νερό σε κεντρικές οδούς για να αποτρέψουν το «πάγωμα» των δρόμων λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Στη νησιωτική Ελλάδα λαχτάρησαν οι επιβάτες μιας πτήσης που έκανε το δρομολόγιο Αθήνα – Μυτιλήνη, καθώς, λόγω χαμηλής νέφωσης, το αεροπλάνο δεν μπορούσε να προσγειωθεί στο νησί, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην Αθήνα. Στη Λήμνο το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγών έξω από το χωριό Άγιος Δημήτριος.

Στο ίδιο χωριό η κακοκαιρία προκάλεσε βλάβη σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή ρεύματος σε ένα μέρος του χωριού.

«Άγριο» σκηνικό χθες στη Βόρεια Ελλάδα! Ποιοι δρόμοι απαιτούν προσοχή

Τα «πάγωσε» όλα η «Μήδεια» στην κεντρική Μακεδονία, από όπου πέρασε και άφησε τόνους χιόνια σε δρόμους, σπίτια και βουνά, με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας να βρίσκεται «στο πόδι» και τα αυτοκίνητα να χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες σε πάρα πολλά μέρη της Βόρειας Ελλάδας.

Χθες το πρωί χιόνιζε και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες, αλλά οι δρόμοι μέσα στις πόλεις των επτά νομών είναι ανοιχτοί.

Σε σχετική ανάρτηση της Αστυνομίας συνοψίζονται τα προβληματικά σημεία στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας:

ΗΜΑΘΙΑ: Σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας

]Ημαθίας, ΚΙΛΚΙΣ: Σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, εκτός από τη νέα εθνική οδό Αθηνών – Ευζώνων (ΠΑΘΕ), ΠΕΛΛΑ: Σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, ΠΙΕΡΙΑ: Από το 17ο έως το 44ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Κατερίνης – Ελασσόνας, από το 23ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κατερίνης – Ελατοχωρίου, στην επαρχιακή οδό Κολινδρού – Ρυακίων –

Καστανίας, ΣΕΡΡΕΣ: Στην επαρχιακή οδό Σερρών – Χρυσοπηγής – Ορεινής, στην επαρχιακή οδό Σερρών – Ελαιώνα – Ανω Βροντούς, στην επαρχιακή οδό Νιγρίτας – Λαγκαδίου, στην επαρχιακή οδό Σερρών – Λαϊλιά (χιονοδρομικό κέντρο), στο οδικό δίκτυο των τοπικών κοινοτήτων Καπνοφύτου, Αχλαδοχωρίου, Καρυδοχωρίου, Αγριανής, Αγίου Χριστοφόρου, Αναστασιάς, Σφελινού Σκοπιάς, Ηλιοκώμης, Κορμίστας και Αγγίστας,

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Από το 38ο έως το 110ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού, από το 29ο έως το 62ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, από το 31ο έως το 46ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Πολυγύρου – Ιερισσού, από το 33ο έως το 38ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μουδανιών – Κυκλώματος Κασσάνδρας, από το 17ο έως το 37ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ρεντίνας – Ουρανούπολης, από το 6ο έως το 10ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ν. Μουδανιών – Σιθωνίας στην επαρχιακή οδό Μεταμόρφωσης – Μεταγγιτσίου, στην επαρχιακή οδό Βάβδου – Σημάντρων, στην επαρχιακή οδό Σανών – Δουμπιών, στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου – Βαρβάρας, στην επαρχιακή οδό Αρναίας – Στανού, στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου – Πλανών, από το 1ο έως το 17ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Παλαιοχωρίου – Αγ. Νικολάου, στα δημοτικά διαμερίσματα Πολυγύρου, Ταξιάρχη, Βάβδου, Σανών, Παλαιοκάστρου και Δουμπιών, από τη διασταύρωση Βάβδου έως Βάβδο, στις δασικές οδούς Παλαιόχωρας – Ταξιάρχη, Πολυγύρου – Ταξιάρχη, Βραστάμων – Ταξιάρχη, Φούρκας – Κασσανδρείας, Κασσανδρινό – Πολύχρονο, Χανιώτη – Σκιώνη και Πευκοχώρι – Αγ. Παρασκευή.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα