«Βόμβες» Τσιόδρα: Ίσως τον Μάιο δούμε και 1.000 διασωληνώσεις

«Ένας στους 10 Έλληνες στο τέλος του 2020 είχε νοσήσει από κορονοϊό

Επανεμφανίστηκε ύστερα από πολύ καιρό ο Σωτήρης Τσιόδρας, με μια εφ’ όλης της ύλης διαδικτυακή ομιλία του σε εκδήλωση της Ακαδημίας Αθηνών, όπου, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε ότι τα μέτρα θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν ώσπου να ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί! Ο καθηγητής τόνισε πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση και πόσο εύκολα μπορεί να ξεφύγει ο έλεγχος, όπως έγινε στη Χιλή.

«Υπήρξε τεράστια πτώση της συμμόρφωσης, έγινε άρση των μέτρων και, δυστυχώς, η Χιλή ζει ένα τεράστιο επιδημικό κύμα, με πολλαπλές εισαγωγές στα νοσοκομεία και θανάτους» είπε.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Τσιόδρας παρουσίασε τα στοιχεία γα τη χώρα μας, τονίζοντας ότι ο κορονοϊός χτυπά το τελευταίο διάστημα τις ηλικίες 20 ως 50 ετών. Εξήγησε, επίσης, ότι, με βάση επτά κλινικές μελέτες, ο Covid-19 μπορεί να προκαλέσει σοβαρά περιστατικά θρόμβωσης σε ποσοστό ως 69%, ενώ η πιθανότητα να προκαλέσει θρόμβωση το εμβόλιο της Οξφόρδης (AstraZeneca) είναι στη χειρότερη περίπτωση μία στις 100.000. Μιλώντας για τον ορίζοντα των μέτρων, τα οποία χαρακτήρισε «σφυριά στο κεφάλι», ο Σωτήρης Τσίοδρας ήταν κατηγορηματικός: «Θα συνεχίσουμε να έχουμε μέτρα, όμως, μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η αναφορά του καθηγητή ότι ένας στους 10 Έλληνες εκτιμάται πως είχε αντισώματα κορονοϊού στο τέλος του 2020, δηλαδή είχε νοσήσει από κορονοϊό, σύμφωνα με τα στοιχεία μελέτης, ενώ τόνισε ότι η σχέση εισαγωγών στα νοσοκομεία και εξιτηρίων δείχνει πως το ΕΣΥ θα πιεστεί δραματικά και πως, αν ο δείκτης Rt κινηθεί μεταξύ 1,05-1,1, θα δούμε μέσα στον Μάιο 1.000 διασωληνώσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα