Η αρχή του τέλους για τον Φουρθιώτη

Οι δύο πιστολέρο της Βαρυμπόμπης υποστηρίζουν ότι τους προσέλαβε για να πυροβολήσουν τη βίλα του στον Διόνυσο

Την άκρη του νήματος που θα ξεδιπλώσει το κουβάρι που μπερδεύτηκε επικίνδυνα από άτομα του υποκόσμου, τα οποία φέρεται ότι εμπλέκονται στην επίθεση με πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία, αλλά και κατά της βίλας του Μένιου Φουρθιώτη, προσπαθούν να ξετυλίξουν από νωρίς χθες το πρωί οι αστυνομικοί της Ασφάλειας. Η υπόθεση γίνεται ακόμη πιο ανατριχιαστική, με βάση όσα κατέθεσε μόλις πριν από μερικά εικοσιτετράωρα ο δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Βαξεβάνης, για «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος του από τον παρουσιαστή του καναλιού Epsilon!

Οι άνδρες του Tμήματος Εκβιαστών προσήγαγαν χθες το πρωί δύο Έλληνες σεσημασμένους για διάφορα αδικήματα, αλλά και τον Μένιο Φουρθιώτη. Λίγη ώρα αργότερα αστυνομικοί παρουσία εισαγγελέα έκαναν φύλλο και φτερό όλους τους χώρους, τόσο στο γραφείο του παρουσιαστή στο κανάλι Epsilon όσο και στη βίλα του στον Διόνυσο, και μετέφεραν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. υπολογιστές, συρτάρια και ό,τι θεωρούσαν σημαντικό στοιχείο. Όλοι τους έδιναν ως αργά χθες το βράδυ κατάθεση προσπαθώντας να στηρίξουν καθένας τη δική του εκδοχή σε μια υπόθεση που παραπέμπει σε σκοτεινό μαφιόζικο θρίλερ.

Οι δύο σεσημασμένοι Έλληνες κακοποιοί, που είναι γνωστοί στον κόσμο της νύχτας, προσήχθησαν νωρίς το πρωί στην Ασφάλεια και εξετάζονται τόσο για τους πυροβολισμούς με καλάσνικοφ που έπεσαν στις 17 Απριλίου στη βίλα του Μένιου Φουρθιώτη όσο και για τη συμπλοκή με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ τα ξημερώματα της προηγούμενης ημέρας στη Νέα Ερυθραία. Ηταν γύρω στη 1 τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου, όταν οι αστυνομικοί έκαναν σήμα σε μηχανή μεγάλου κυβισμού με δύο αναβάτες να σταματήσει για έλεγχο, στη συμβολή των οδών Θησέως και Αγίων Σαράντα. Οι δύο άνδρες, που φορούσαν κουκούλες full face, όχι μόνο δεν σταμάτησαν αλλά πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κάποιος. Αμέσως ξεκίνησε καταδίωξη από τη γέφυρα της Βαρυμπόμπης, με τους επιβαίνοντες στη μηχανή να συνεχίζουν να πυροβολούν εναντίον των αστυνομικών, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν. Οι άνδρες της ΔΙΑΣ έβγαλαν τα υπηρεσιακά τους όπλα για να ανταποδώσουν τα πυρά, αλλά δεν το έκαναν, καθώς μπροστά από τη μηχανή των δραστών κινούνταν ένα Ι.Χ. με δύο επιβάτες, και δεν ήθελαν να ρισκάρουν τον τραυματισμό αθώων πολιτών. Έτσι τα δύο άτομα που επέβαιναν στη μηχανή κατάφεραν να ξεφύγουν.

Όμως, από τη βαλλιστική εξέταση στους κάλυκες που βρέθηκαν τόσο στη συμπλοκή στη Νέα Ερυθραία όσο και στη βίλα του Μένιου Φουρθιώτη διαπιστώθηκε ότι προέρχονταν από το ίδιο όπλο τύπου καλάσνικοφ! Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατίας», οι δύο άνδρες που έχουν προσαχθεί φέρεται ότι ομολόγησαν στους αστυνομικούς ότι ο Μένιος Φουρθιώτης τούς είχε μισθώσει για να πυροβολήσουν κατά της οικίας του, καθώς πρόσφατα του είχε αφαιρεθεί η αστυνομική προστασία και ήθελε να δείξει ότι κινδυνεύει!

Μάλιστα, φέρεται ότι είπαν ότι ο παρουσιαστής τούς είχε προσεγγίσει μέσω e-mail και γι’ αυτόν τον λόγο διατάχτηκε να εξεταστούν οι υπολογιστές του. Ο ίδιος, πάντως, δηλώνει από την πρώτη στιγμή αθώος και αποδίδει όσα του καταλογίζονται σε πλεκτάνη που έχει στηθεί εναντίον του. Αργά χθες το βράδυ προσήχθη στη ΓΑΔΑ για να εξεταστεί και ένας στενός συνεργάτης του.

Τόσο ο Μένιος Φουρθιώτης όσο και οι δύο σεσημασμένοι εξετάζονταν από το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής και σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες που είχε κάνει λίγα εικοσιτετράωρα πριν ο Κώστας Βαξεβάνης για πιθανή συμμετοχή τους σε σχέδιο δολοφονίας του. Ο δημοσιογράφος κατέθεσε στο Τμήμα Εκβιαστών το βράδυ της Δευτέρας 26 Απριλίου και επιβεβαίωσε ενόρκως όσα είχε καταγγείλει δημόσια, ότι δηλαδή στις 6 Απριλίου (τρεις ημέρες πριν από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ) κάποιο πρόσωπο τον είχε ενημερώσει παρουσία του δημοσιογράφου Βαγγέλη Τριάντη ότι ο Φουρθιώτης αναζητούσε στον χώρο της νύχτας εκτελεστές για να πυροβολήσουν το σπίτι του, προκειμένου να δικαιολογήσει τον κίνδυνο από την αφαίρεση της αστυνομικής φρουράς του, αλλά και για να «χτυπήσουν» δύο δημοσιογράφους, ο ένας εκ των οποίων ήταν ο Κώστας Βαξεβάνης.

Για τις πληροφορίες που δέχτηκαν οι δημοσιογράφοι του «Documento» ο Βαγγέλης Τριάντης ενημέρωσε την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών. Στη συνέχεια, με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, οι εισαγγελικές Αρχές ξεκίνησαν έρευνα με αντικείμενο την καταγγελία του δημοσιογράφου εκδότη του «Documento» Κώστα Βαξεβάνη ότι απειλείται η ζωή του.

Η εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί του δημοσιογράφου και να εξακριβωθεί αν και από ποια πρόσωπα προκύπτει διάπραξη αδικημάτων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα