Η επιμέλεια της Λυδίας στη μητέρα της Καρολάιν

Πέντε ημέρες τον μήνα θα βλέπει στην Αλόννησο τη μικρή και η οικογένεια του δολοφόνου

Με απόφαση της Εισαγγελίας Ανηλίκων ανατέθηκε προσωρινά στην οικογένεια της αδικοχαμένης Καρολάιν η επιμέλεια της ενός έτους Λυδίας, η οποία είχε τη μεγάλη ατυχία σε τόσο τρυφερή ηλικία να στερηθεί τη μητέρα της με τον πιο άγριο τρόπο. Η οικογένεια του συζυγοκτόνου, από τον οποίο αφαιρέθηκε προσωρινά η γονική μέριμνα, θα έχει τη δυνατότητα να βλέπει το κοριτσάκι πέντε ημέρες τον μήνα, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στην Αλόννησο και μόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση -κατά της οποίας μπορούν και οι δύο πλευρές να προσφύγουν δικαστικά εντός των επόμενων 30 ημερών- ελήφθη με γνώμονα «τη διασφάλιση της ομαλής σωματικής και ψυχικής διάπλασης του παιδιού». Στη συνέχεια ο φάκελος θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Βόλου, που θα παρακολουθεί την άσκηση της καλής επιμέλειας της ενός έτους Λυδίας, ενώ η εισαγγελική Αρχή υποχρεούται να φέρει στο δικαστήριο την υπόθεση για να κριθεί η οριστική επιμέλεια του παιδιού.

«Η οικογένεια της Καρολάιν το περιμένει με ανοιχτή αγκαλιά. Η Αλόννησος το περιμένει με ανοιχτή αγκαλιά αυτό το παιδί. Θα του δώσει αγάπη» δήλωσε νωρίτερα χθες ο δικηγόρος της οικογένειας της 20χρονης Καρολάιν, Θανάσης Χαρμάνης, ενώ αναμενόταν η απόφαση της Εισαγγελίας Ανηλίκων.

Παράλληλα, μιλώντας στον Σκάι, επισήμανε ότι η οικογένεια είναι πρόθυμη να παρέχει οποιαδήποτε επικοινωνία τής ζητηθεί, σε συνεννόηση με την άλλη πλευρά.

Το επίσημο αίτημα για την ανάθεση της αποκλειστικής επιμέλειας της μικρής Λυδίας στη γιαγιά της και μητέρα της δολοφονημένης Καρολάιν είχε κατατεθεί την περασμένη Πέμπτη. Τότε ο κ. Χαρμάνης είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους έξω από το κτίριο της Εισαγγελίας: «Καταθέσαμε αίτημα να ανατεθεί η επιμέλεια στη μητέρα της Καρολάιν, διότι είναι το καταλληλότερο περιβάλλον, καθώς στη μεν Αθήνα η μικρή Λυδία θα είναι η κόρη του δολοφόνου, στη δε Αλόννησο το παιδί που έχασε τη μανούλα του! Συγκλονίστηκα όταν διάβασα την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού ότι η μικρή Λυδία, παρ’ όλο που είναι νεογνό, μπορεί να αποθηκεύσει σκηνές βίας. Ως χθες το βράδυ οι δύο πλευρές μιλούσαν και είναι σε καλό κλίμα οι συνομιλίες».

Σημειώνεται ότι η οικογένεια του 32χρονου καθ’ ομολογίαν δολοφόνου είχε ζητήσει συνεπιμέλεια, βάσει της οποίας το παιδί θα ζούσε μαζί της από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο κάθε έτους και το υπόλοιπο χρονικό διάστημα με την οικογένεια της μητέρας της στην Αλόννησο. Οπως ανέφεραν στην αίτησή τους, το συμφέρον της ενός έτους Λυδίας θα ήταν η εναλλασσόμενη άσκηση της επιμέλειάς της, καθώς «εξασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή και των δύο πλευρών στην ανατροφή της» και ενισχύει τους δεσμούς της και με τις δύο οικογένειες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα