Ανυπολόγιστες οι ζημιές της πύρινης λαίλαπας στην Αττική!

Εικόνες βιβλικής καταστροφής αντίκρισαν χθες με το πρώτο φως της ημέρας οι συντετριμμένοι κάτοικοι της Βαρυμπόμπης, των Θρακομακεδόνων, του Κρυονερίου, της Δροσοπηγής και των Αφιδνών που χτυπήθηκαν αλύπητα από τον εφιάλτη της πύρινης λαίλαπας! Εκτός από την απώλεια μίας ανθρώπινης ζωής, που ήρθε να σφραγίσει τις τραγικές στιγμές που βίωσε η χώρα τις τελευταίες ημέρες, η επέλαση της καταστροφικής πυρκαγιάς άφησε πίσω της ανυπολόγιστες ζημιές.

Δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς, σε άλλα κατέρρευσαν οι κεραμοσκεπές, με συνέπεια να μην είναι πλέον κατοικήσιμα, ενώ σε ορισμένα η φωτιά «έγλειψε» τους τοίχους χωρίς, ευτυχώς, να προκαλέσει μεγάλες ζημιές. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά πάνω από 300 σπίτια στο Κρυονέρι υπέστησαν ζημιές από την αδηφάγα επέλαση της φωτιάς! Σε πάρα πολλά νοικοκυριά καταστράφηκαν οι οικοσκευές και οι πληγέντες κάτοικοι της βόρειας Αττικής σπεύδουν να μεταφέρουν σε εξωτερικό χώρο ό,τι σωζόταν για να το καθαρίσουν, ενώ πολλοί είδαν τα αυτοκίνητά τους να έχουν μετατραπεί σε άμορφες μάζες σιδερικών. Αποκαρδιωτικές ήταν οι εικόνες και από τις καμένες εκτάσεις, αφού όπου κι αν έστρεφε κανείς το βλέμμα έβλεπε μόνο στάχτες και αποκαΐδια!

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, χθες δεν υπήρχαν ενεργά μέτωπα, παρά μόνο κάποιες εστίες που εμφανίζονταν κάθε τόσο στην τεράστια περίμετρο. Ηδη από το απόγευμα του Σαββάτου οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις, που ενισχύθηκαν μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας με πεζοπόρα τμήματα από την Κύπρο, τη Γαλλία και το Ισραήλ, έδιναν μάχη με τη συνδρομή πεζοπόρων τμημάτων του Ελληνικού Στρατού, της ΕΛ.ΑΣ., εθελοντών πυροσβεστών, υδροφόρων και μηχανημάτων έργου ΟΤΑ για να αντιμετωπιστούν οι αναζωπυρώσεις.

Εχασε τις αισθήσεις του

Κατά τη διάρκεια των προσπαθειών κατάσβεσης της πυρκαγιάς που προκλήθηκε έπειτα από αναζωπύρωση στη θέση Φλαμπούρι στην Πάρνηθα έχασε τις αισθήσεις του ένας πυροσβέστης και έπεσε σε πλαγιά, με συνέπεια να τραυματιστεί στο κεφάλι.

Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε προσβάσιμο σημείο, όπου τον περίμενε ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο 251 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Εκεί διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά.

Λόγω της βελτιωμένης κατάστασης που παρουσίαζαν τα μέτωπα της πυρκαγιάς, η Τροχαία άνοιξε τη νύχτα του Σαββάτου τους περισσότερους δρόμους στις πληγείσες περιοχές, ώστε να μπορούν ανεμπόδιστα οι κάτοικοι να κινούνται προς τα σπίτια τους. Ωστόσο, τις πρώτες πρωινές ώρες έκλεισαν και νέοι δρόμοι στο τμήμα του Κρυονερίου, καθώς και η λεωφόρος Μαραθώνος προς το Καλέντζι.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα