Χιλιάδες πολίτες σε Σύνταγμα και Λευκό Πύργο φώναξαν «όχι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

«Είμαστε αποφασισμένοι, ζητάμε την ελευθερία μας»!

Χιλιάδες πολίτες, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό και ελληνικές σημαίες, συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα στο Σύνταγμα στην Αθήνα και στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, αντιδρώντας στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και στα μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση.

Υγειονομικοί, εργαζόμενοι του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα υγειονομικών και άλλων φορέων και από νωρίς άρχισαν να συγκεντρώνονται μπροστά από τη Βουλή. Στο σημείο υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες επεκτείνονταν μέχρι την Ομόνοια. «Όχι στις υποχρεωτικότητες, όχι στις απολύσεις. Δεν υπάρχουν αντιεμβολιαστές και αρνητές, το θέμα είναι να μπορέσει ο κόσμος να δουλέψει και να μην απειλείται» είναι το μήνυμα που περνούν οι πολίτες που συμμετείχαν στο μαζικό συλλαλητήριο, τονίζοντας πως είναι αποφασισμένοι και ζητούν μόνο την ελευθερία τους.

Ωστόσο, λίγα λεπτά μετά τις 8 το βράδυ το ειρηνικό συλλαλητήριο αμαύρωσαν μερικοί κουκουλοφόροι, οι οποίοι άρχισαν να πετούν πέτρες και μολότοφ κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με βροχή χημικών και αύρες νερού. Η ατμόσφαιρα μέχρι και αργά χθες το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας ήταν αποπνικτική. Κινητοποίηση εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη. Περίπου 5.000 άτομα συγκεντρώθηκαν μπροστά στον Λευκό Πύργο και έκαναν πορεία προς την Παύλου Μελά.

«Δεν θέλουμε καμία υποχρεωτικότητα, γι’ αυτό αγωνιζόμαστε στον δρόμο» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στη διαμαρτυρία κατά του εμβολιασμού για τον κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη.

Εκατοντάδες συγκεντρωμένοι κρατούσαν ελληνικές σημαίες, σταυρούς και εικόνες, ενώ, όπως ανέφεραν οι ίδιοι, «διοργανωτής» της διαμαρτυρίας ήταν ο «ελληνικός λαός». Σχετικές αναρτήσεις και καλέσματα για τις χθεσινές συγκεντρώσεις κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ανακοινώσεις στις οποίες τονιζόταν πως η διαμαρτυρία δεν έχει κομματικό χαρακτήρα και δεν σχετίζεται με συγκεκριμένους ιδεολογικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη η ΠΟΕΔΗΝ κατέθεσε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και του μέτρου της υποχρεωτικής άδειας άνευ αποδοχών για όσους εργαζομένους στην Υγεία και στις Δομές Κοινωνικής Πρόνοιας δεν θα έχουν εμβολιαστεί έως την 1η Σεπτεμβρίου 2021.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα