Νέο «όχι» από το ΣτΕ στην αναστολή της υποχρεωτικότητας στα νοσοκομεία

Άνοιξε χθες το μεσημέρι η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων λοιπού επικουρικού προσωπικού -πλην γιατρών-, ώστε να καλυφθούν τα κενά που θα δημιουργηθούν από την αναστολή καθηκόντων στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των επαγγελματιών υγείας. H διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου στις 15.00.

Οι φορείς το προσωπικό των οποίων υπόκειται στην υποχρέωση εμβολιασμού δύνανται να προσλαμβάνουν παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό, μέσω των ηλεκτρονικών καταλόγων του λοιπού, πλην γιατρών, επικουρικού προσωπικού. Το εν λόγω προσωπικό συνάπτει τρίμηνη σύμβαση εργασίας με τον φορέα στον οποίο τοποθετείται, η οποία δύναται να παραταθεί για ακόμη τρεις μήνες και δεν διαγράφεται από τους τηρούμενους καταλόγους, αλλά διατηρεί τη σειρά κατάταξής του σε αυτούς.

Στο μεταξύ, χθες η Ολομέλεια του Τμήματος Αναστολών του ΣτΕ είπε νέο «όχι» στα αιτήματα των υγειονομικών για αναστολή της απόφασης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Ειδικότερα, νοσοκομειακοί γιατροί και διοικητικοί υπάλληλοι νοσοκομείων ανά την Ελλάδα είχαν υποβάλει αιτήματα να εκδοθεί προσωρινή διαταγή για «πάγωμα» των αναστολών εργασίας. Ωστόσο, το ΣτΕ απέρριψε τα αιτήματά τους.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι προς το παρόν εκκρεμεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ το αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ για έκδοση προσωρινής διαταγής για αναστολή της απόφασης που προβλέπει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα