Μαθήματα δύναμης παρέδωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στην έναρξη της δίκης για την επίθεση με βιτριόλι

Το τραυματισμένο από το καυστικό υγρό πρόσωπό της, που αναγκάζεται να καλύπτει μόνιμα με μια λευκή μάσκα σιλικόνης, και η εμφανής αδυναμία δεν εμπόδισαν την άτυχη Ιωάννα Παλιοσπύρου να βρει το κουράγιο να πάει στο δικαστήριο για να αντικρίσει κατάματα την γυναίκα που άλλαξε τη ζωή της. Όμως, η Έφη Κακαράντζουλα, που της άλλαξε με το «έτσι θέλω» τη ζωή, διαλύοντας τα όμορφα χαρακτηριστικά της με το βιτριόλι, δεν είχε τα κότσια να την αντιμετωπίσει και το εδώλιο του κατηγορουμένου έμεινε άδειο.

Ο θυμός της Ιωάννας δεν ήταν δυνατόν να φανεί στο μασκοφορεμένο πρόσωπό της, όμως αποτυπώθηκε γλαφυρά στη χροιά της φωνής της: «Η κατηγορουμένη προσπάθησε να με σκοτώσει. Για μία ακόμα φορά απέδειξε πόσο ψυχρή και πόσο δειλή είναι…»

Η δίκη για την επίθεση εναντίον της πριν από περίπου 16 μήνες στην Καλλιθέα άρχισε χθες, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Η 35χρονη Ιωάννα έφτασε στο δικαστήριο με ταξί ακριβώς στις 9 το πρωί. Στα σκαλοπάτια του Πρωτοδικείου την περίμεναν οι συνήγοροί της. Το λευκό προσωπείο κάλυπτε τα καταστροφικά σημάδια της επίθεσης με βιτριόλι. Στον λαιμό της φορούσε ένα φουλάρι και στο κεφάλι της καπέλο. Τα χέρια της κάλυπταν γάντια.

Η κοπέλα με τη μεγάλη ψυχή δεν σοκαρίστηκε καθόλου όταν η παρουσία της προκάλεσε την κινητοποίηση δεκάδων τεχνικών, φωτογράφων και δημοσιογράφων, που δημιούργησαν ασφυκτικό κλοιό γύρω της προκειμένου να απαθανατίσουν τη στιγμή.

Η Ιωάννα μπήκε στη δικαστική αίθουσα και κάθισε στην αριστερή πλευρά, απέναντι από την έδρα, πίσω από το έδρανο του συνηγόρου υπεράσπισης Σάκη Κεχαγιόγλου. Ο ποινικολόγος θέλησε να της μιλήσει. Την πλησίασε και της εξέφρασε τη συμπόνια του, ζητώντας από το θύμα να μην τον παρεξηγήσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αφού θα κάνει απλώς τη δουλειά του. Η ίδια -κατά δήλωση του δικηγόρου- έδειξε να καταλαβαίνει τη διαφορά ανάμεσα στο ανθρώπινο στοιχείο και στον ρόλο του υπερασπιστή.

Δίπλα στην Ιωάννα κάθισαν η μητέρα της και μία ακόμα κοπέλα, ενώ κοντά της ήταν από την πρώτη στιγμή και η φίλη της και επιχειρηματίας Ανίτα Ναθαναήλ, που είχε ξεκινήσει παγκόσμια καμπάνια για τη συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούνται για την αποκατάστασή της.

Το θύμα της βίαιης επίθεσης κρατούσε συνεχώς στο χέρι το κινητό της και, προφανώς, παρακολουθούσε πώς καταγράφουν την πολύκροτη δίκη τα μέσα ενημέρωσης. Λίγο πιο πίσω κάθισαν ο πατέρας και ο αδελφός της. Η 35χρονη κοπέλα έμοιαζε να έχει περισσότερο κουράγιο από όλους. Λίγο πριν ανέβουν στην έδρα οι δικαστές, σηκώθηκε όρθια, πλησίασε τον αδελφό της και τον αγκάλιασε σφιχτά.

Το δικαστήριο εκφώνησε τα 35 ονόματα των μαρτύρων κατηγορητηρίου. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και του Νώντα, ο οποίος φέρεται ότι ήταν το «μήλον της Εριδος» ανάμεσα στις δύο γυναίκες. Ο μάρτυρας δεν ήταν παρών στο ακροατήριο.

Με πρόταση του εισαγγελέα, το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του για τις 30 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία αναμένεται να καταθέσει η Ιωάννα.

Οι συνήγοροί της Ν. Αλεξανδρής και Απ. Λύτρας επεσήμαναν την απουσία της κατηγορουμένης, τονίζοντας ότι η πράξη της δείχνει το ποιόν του χαρακτήρα της και πρέπει να αξιολογηθεί από τους δικαστές. Ο Σάκης Κεχαγιόγλου δήλωσε ότι η εντολέας του θα ζητήσει αυτοπροσώπως συγγνώμη στην απολογία της.

Κατηγορούμενη: «Θα παρευρεθώ στη συνέχεια της διαδικασίας»

Τις προηγούμενες ημέρες, η Ιωάννα Παλιοσπύρου δήλωνε ότι περιμένει τη στιγμή που θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τη γυναίκα που της κατέστρεψε τη ζωή και να πάρει μια απάντηση στο «γιατί», όμως η Εφη Κακαράντζουλα έχει επιλέξει να το αφήσει αναπάντητο έως σήμερα. Στην πρώτη της συνάντηση με τον ανακριτή έκανε χρήση του δικαιώματος σιωπής και στη δεύτερη απλώς παραδέχτηκε ότι έκανε την επίθεση, ζητώντας συγγνώμη και δηλώνοντας μετανιωμένη, χωρίς όμως να πει λέξη για τους λόγους που όπλισαν το χέρι της.

Δεν μίλησε ούτε για τα στοιχεία που φαίνεται να δείχνουν ότι το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο, καθώς είχε τοποθετήσει ακόμα και εντοπιστή GPS στο αυτοκίνητο της Ιωάννας.

Μόλις ο πρόεδρος του δικαστηρίου κήρυξε την έναρξη της διαδικασίας και φώναξε το όνομα της κατηγορουμένης, ο συνήγορος υπεράσπισής της παρέδωσε μια γραπτή δήλωσή της, η οποία αναγνώστηκε: «Επιθυμώ να εκπροσωπηθώ από τους δικηγόρους μου. Σας δηλώνω ότι θα παρευρεθώ στη συνέχεια της διαδικασίας».

Η Ιωάννα παρέμεινε ψύχραιμη και παρακολουθούσε τη διαδικασία επιλογής ενόρκων και την ανάγνωση του κατηγορητηρίου από τον εισαγγελέα της έδρας, το οποίο αποδίδει στην Έφη Κακαράντζουλα το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα