Αίσχος! «Ξέφραγο αμπέλι» το ελληνικό Κοινοβούλιο

Ένας διαταραγμένος ψυχικά Μεσσήνιος πάρκαρε το αγροτικό του μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε το αφήγημα του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, που διαβεβαίωνε πριν από λίγες ημέρες τα ΜΜΕ για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες με την αύξηση των περιπολιών και των οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ., κατά τη φιέστα που διοργάνωσε στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας. Ενας διαταραγμένος ψυχικά αγρότης από τη Μεσσηνία απέδειξε ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να αποτρέψει όχι τη δράση ένοπλων συμμοριών που επιλύουν τις διαφορές τους στον δρόμο, αλλά ούτε και τυχόν βομβιστική επίθεση στον «ναό» της δημοκρατίας, τη Βουλή!

Η σκληρή πραγματικότητα αποτυπώθηκε το πρωί της Δευτέρας, όταν οι μονάδες Μέτρων Τάξης που ήταν αναπτυγμένες περιμετρικά του Κοινοβουλίου αιφνιδιάστηκαν, βλέποντας ένα μπλε αγροτικό φορτηγάκι να παρκάρει ανενόχλητο στο πεζοδρόμιο μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη! Οταν πλησίασαν, άκουσαν εμβρόντητοι τον 58χρονο οδηγό να απειλεί, φωνάζοντας «Θα ανατιναχτώ»!

Ο χώρος αποκλείστηκε και η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αμαλίας διακόπηκε για τα τροχοφόρα. Στο σημείο έφτασαν άνδρες της ομάδας Πάνθηρες, που είχαν υπηρεσία στην κάτω πλευρά της Βουλής, οι οποίοι ακινητοποίησαν τον εκτός εαυτού οδηγό. Κλιμάκιο του ΤΕΕΜ ερεύνησε το φορτηγάκι, στις πόρτες του οποίου έγραφε «Οι Τούρκοι κρατούν το σπίτι μας αιχμάλωτο» και «Οι Τούρκοι κυβερνάνε την Ελλάδα», ενώ υπήρχαν και οι λέξεις «ιστοριογράφος», «λαϊκό δικαστήριο» και «ιαματικές πηγές». Κατά τον έλεγχο στο εσωτερικό του οχήματος, κατασχέθηκαν δύο μπιτόνια, το ένα από τα οποία περιείχε νερό και μία άδεια φιάλη υγραερίου.

Από την εξέταση του οπτικού υλικού που κατέγραψαν οι κάμερες διαπιστώθηκε ότι το όχημα έκανε δύο γύρους στο πεζοδρόμιο του μνημείου, πριν συλληφθεί ο 58χρονος αγρότης από το χωριό Άγιος Φλώρος της Μεσσηνίας, πράγμα που θα είχε τραγική κατάληξη εαν υπήρχαν, όντως, εκρηκτικά στο εσωτερικό του!

Όπως ενημέρωσαν η σύζυγος και ο γιος του 58χρονου, με τους οποίους επικοινώνησαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., ο αγρότης αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή. Μετά τη χθεσινή εξέλιξη, υπέβαλαν αίτημα προς την Εισαγγελία, με την οποία ζήτησαν να διαταχθεί ακούσια νοσηλεία, και αναμένεται να οδηγηθεί σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Ο 58χρονος είχε ξεκινήσει από το 2007 «αλληλογραφία» με ακατάληπτα κείμενα προς τον τότε πρωθυπουργό της χώρας. Σε ένα από αυτά αναφερόταν στην κατάθεση αιτήματος που είχε υποβάλει από το 1995 για τη χορήγηση οικοδομικής άδειας σε ένα οικόπεδο που διατηρεί κοντά στις ιαματικές πηγές στον αρχαίο ναό Παμίσου, για το οποίο υποστήριζε ότι το διεκδικούν οι… Τούρκοι!

«Όταν το 1988 απέκτησα ένα οικοπεδάκι πλησίον της ιαματικής πηγής, οι Τούρκοι που κρατούν αιχμάλωτες όλες τις πηγές μού επιτέθηκαν με σκοπό να με δολοφονήσουν και να μου κλέψουν το οικοπεδάκι. 540 χρόνια στοίχημα ήταν το 2000, χρονιά που μου κλέψανε την άδεια (…).

Προσπάθησαν να μπουν μέσα στο μυαλό μου και να κάνω πράγματα που αυτοί ήθελαν. Τα πράγματα, όμως, ήρθαν έτσι ώστε, όχι μόνο δεν μπήκαν στο μυαλό μου αυτοί, αλλά μπήκα εγώ μέσα στο δικό τους και κατάλαβα τι μας κάνουν και που ως έθνος μας οδηγούν σε πλήρη αφανισμό των Ελλήνων και αποικισμό της χώρας με αλλόθρησκους…» έγραφε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα