Το σάπιο κράτος «βίασε» για δεύτερη φορά τη γενναία Γεωργία

Απαράδεκτη κωλυσιεργία και προσβλητική μεταχείριση του θύματος από την Αστυνομία, τους ιατροδικαστές και τους ανακριτές

Mε αξιοθαύμαστο θάρρος και ψυχραιμία η 24χρονη Γεωργία Μπίκα, η οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ύστερα από πάρτι ακολασίας, βγήκε με το πρόσωπό της μπροστά στον φακό και μίλησε δημόσια για τον εφιάλτη που βίωσε στη «σουίτα του βιασμού», σε γνωστό πεντάστερο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, από πλουσιόπαιδα-μπουμπούκια που τη νάρκωσαν για να εκτονώσουν πάνω της τα αρρωστημένα σεξουαλικά ένστικτά τους!

Όσα ανατριχιαστικά είπε η νεαρή κοπέλα στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο τάραξαν ακόμη πιο πολύ τα ρυπαρά νερά στα οποία κολυμπούν «μεγαλοκαρχαρίες», ενώ φαίνεται πως έδωσαν το έναυσμα και σε άλλα κορίτσια που έζησαν παρόμοιες τραυματικές εμπειρίες και κρατούσαν ως τώρα τα χείλη τους σφραγισμένα να τα ανοίξουν. Η πανέμορφη Γεωργία, που έγινε η αφορμή για να φουντώσει ξανά το ελληνικό κίνημα #MeToo, ξεκαθάρισε αρχικά «δεν πήγα στο πάρτι για να βιαστώ»!

Ο λόγος που πήρε την απόφαση να αποδεχθεί την πρόσκληση-παγίδα να παρευρεθεί στο «σουαρέ», το οποίο, όπως αποδείχθηκε, διοργανώθηκε για τη «διασκέδαση» γόνων πλούσιων οικογενειών χωρίς ηθικές αναστολές, ήταν γιατί δεν μπορούσε να αντέξει στη σκέψη ότι θα περνούσε μόνη της τη νύχτα της παραμονής Πρωτοχρονιάς, τη στιγμή που όλοι οι άλλοι «θα ήταν με τις οικογένειές τους» (ο σύντροφός της, η μητέρα της και ο πατέρας της έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή, με διαφορά λίγων μηνών ο ένας από τον άλλον).

Ξεδιπλώνοντας το κουβάρι της φρίκης, η Γεωργία ανέφερε ότι στο πάρτι την προσκάλεσε ο πρώην μετρ της καφετέριας Αχίλλειον Μάνος Παπαδόπουλος, με τον οποίο γνωριζόταν εδώ και δυο τρία χρόνια και τον εμπιστευόταν. Τελικά, συμφώνησε και πήγε μαζί με μια 17χρονη φίλη της στο ξενοδοχείο όπου γινόταν το πάρτι. «Οταν πήγα στο πάρτι με μια φίλη μου, είδα κόσμο που δεν μου άρεσε. Λίγο κυριλέ… Η φίλη μου ζήτησε να φύγουμε κι εγώ σκέφτηκα “πρωτοχρονιάτικα να πάω πού;”. “Εσύ θα γυρίσεις στο σπίτι με την οικογένειά σου” της είπα. “Εγώ δεν έχω κανέναν. Μόνο οι τοίχοι με περιμένουν”…» ανέφερε, προσθέτοντας ότι στο πάρτι υπήρχαν γύρω στα 15 με 17 άτομα.

«Ηταν περισσότερες οι κοπέλες, λιγότεροι οι άνδρες. Δεν συστηθήκαμε με κανέναν. Δεν γνώριζα κάποιον, εκτός από τον Μάνο και ακόμα ένα παιδί, το οποίο ήρθε να γνωριστούμε μέσω μιας γνωστής μου που βρήκαμε στο πάρτι. Ημασταν μόνες μας, τρία κορίτσια σε μια γωνία, και αποφασίσαμε να απέχουμε από όλο αυτό».

Όπως είπε στη συνέχεια, στο ξενοδοχείο ήπιε δύο ποτά που έβαλε η ίδια (είχε πιει αλκοόλ και νωρίτερα, όσο βρισκόταν στο σπίτι του εργοδότη της), ενώ ήπιε και ένα ποτήρι σαμπάνια που της πρόσφεραν. Και από εκείνο το σημείο άρχισε το μαρτύριο για την όμορφη Γεωργία, αφού έχασε ξαφνικά τη γη κάτω από τα πόδια της! Έτσι, αποφάσισε να αφήσει τις φίλες της να γυρίσουν στα σπίτια τους και εκείνη, ζαλισμένη όπως ήταν, βγήκε από το ξενοδοχείο και άρχισε να ψάχνει το αυτοκίνητό της, χωρίς να τα καταφέρει.

Με τις δυνάμεις της να την εγκαταλείπουν σιγά σιγά, αποφάσισε τελικά να τηλεφωνήσει στον Παπαδόπουλο, ο οποίος την παρότρυνε να επιστρέψει στο ξενοδοχείο. Εκεί, αντί του ποσού των 130 ευρώ, έκλεισε ένα δωμάτιο, τον αριθμό του οποίου δεν θυμάται πλέον, «γιατί το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να πάω να ξαπλώσω, εφόσον χανόταν η συνείδησή μου», όπως είπε. Όμως, σε έναν διάδρομο του ξενοδοχείου συνάντησε τρεις από τους άνδρες που ήταν στο πάρτι, οι οποίοι προσπάθησαν να την πείσουν να αφήσει το δωμάτιο που είχε κλείσει και να κοιμηθεί σε ένα άλλο. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν συναίνεσε σε τίποτα από όλα όσα έγιναν μετά, αφού ήταν εμφανές ότι χρειαζόταν άμεση βοήθεια.

«Στο δωμάτιο θυμάμαι δύο άτομα, έχω εικόνα από αυτήν την κατάσταση, από τον έναν άνθρωπο τη στιγμή που πάει να ξεκουμπώσει το παντελόνι του, ήταν από πάνω μου και εγώ είμαι στο κρεβάτι. Δεν θυμάμαι τίποτε άλλο, δεν θυμάμαι ούτε εγώ να αφαίρεσα κάτι, δεν θυμάμαι καμία απολύτως λειτουργικότητα, δεν είχα καμία απολύτως συνείδηση. Για κάτι τέτοιο δεν υπήρχε περίπτωση να συναινούσα ποτέ, αλλά δεν είχα και τη δύναμη να το αποτρέψω» ανέφερε για όσα θυμάται να εκτυλίχθηκαν στη «σουίτα του βιασμού». Σύμφωνα με την ίδια, όταν ξύπνησε την επόμενη ημέρα συνειδητοποίησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

«Δεν είχα κανέναν έλεγχο όταν ξύπνησα, η μνήμη μου σταμάτησε τη στιγμή που έκλεισα το δωμάτιο, το πλήρωσα και πήγαινα σ’ αυτό. Έτσι όπως σηκώθηκα, είδα κάτω το εσώρουχό μου, δεν μπορούσα να το πιστέψω δηλαδή το ότι έβλεπα, αφού δεν θυμάμαι να το έβγαλα. Ήμουν αδιάθετη και δεν μπορούσε να πάει το μυαλό μου στο τι συνέβη. Καθώς γύρισα στο δωμάτιο, είδα ανδρικά ρούχα, κάλτσες, μια βαλίτσα, κάτι χάπια. Κανένας άλλος δεν ήταν στο δωμάτιο» περιέγραψε η κοπέλα, που με παρότρυνση του εργοδότη της πήγε στην Αστυνομία και κατήγγειλε τον βιασμό.

Λίγο αργότερα συνελήφθη ο 27χρονος κληρονόμος της πανίσχυρης οικογένειας Λεβέντη, που βρίσκεται πίσω από την Coca-Cola, ο οποίος έκανε το λάθος να την καλέσει στο κινητό τηλέφωνό της. Σύμφωνα με την 24χρονη, ο ιατροδικαστής την εξέτασε τρεις ημέρες μετά το περιστατικό, ενώ εισαγγελέας και ανακρίτρια, εκτός της Πρωτοχρονιάς, την ξαναείδαν έπειτα από 14 μέρες. Μάλιστα, στο αστυνομικό τμήμα, όπου ήταν μόνη, χωρίς δικηγόρο, ο δικηγόρος όσων πήγαν για αναγνώριση της επιτέθηκε λεκτικά και προσπάθησε να της φορτώσει ευθύνες!

Σύμφωνα με το zougla.gr, εκτός από τα αδέλφια Βασίλη και Ευαγόρα Λεβέντη και τον Μάνο Παπαδόπουλο, στην υπόθεση εμπλέκεται και ο γιος ενός εφοπλιστή από τον Πειραιά. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, όταν συνελήφθη ο Βασίλης Λεβέντης και κρατήθηκε στην Ασφάλεια, έφυγε εσπευσμένα για τη Θεσσαλονίκη η μητέρα του Ασπασία, η οποία είναι ιδρύτρια του ευαγούς International Foundation of Greece.

Το κύκλωμα μαστροπείας και οι «βουτιές» στην κόκα

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η καταγγελία της Γεωργίας Μπίκα, η οποία έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, καθώς ολοένα περισσότερα κορίτσια παίρνουν δύναμη από το παράδειγμά της και αποφασίζουν να μιλήσουν για παρόμοιες τραυματικές εμπειρίες που βίωσαν. Χαρακτηριστικά είναι όσα δήλωσε ο δικηγόρος της 24χρονης κοπέλας Θανάσης Ζιώγας, σύμφωνα με τον οποίο επικοινώνησαν μαζί του δύο νεαρές γυναίκες και ανέφεραν πως βιάστηκαν με τον ίδιο τρόπο!

«Στο γραφείο μου υπάρχουν καταγγελίες ότι υπάρχει ένα κύκλωμα που προωθεί γυναίκες σε πάρτι. Έχω ήδη μιλήσει στον εισαγγελέα για δύο περιπτώσεις, το 2016 και το 2018, από γυναίκες που μου καταγγέλλουν σε τηλεφωνική επικοινωνία ότι βιάστηκαν σε αντίστοιχα πάρτι» αποκάλυψε.

Ο δικηγόρος ξεκαθάρισε ότι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της 24χρονης δεν είναι τα ίδια πρόσωπα με εκείνα στις νέες καταγγελίες, ενώ απηύθυνε έκκληση σε όσες γυναίκες έχουν υποστεί κάτι παρόμοιο να βγουν και να μιλήσουν, καθώς, όπως είπε, γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από ολόκληρη την κοινωνία, και κυρίως από τις γυναίκες, να βγει στο φως η αλήθεια.

«Να βγουν όλα τα θύματα που υπέστησαν βία χωρίς φόβο να καταγγείλουν το γεγονός αυτό» προέτρεψε τα θύματα, διαβεβαιώνοντας ότι οι δικαστικές και ανακριτικές Αρχές λειτουργούν και θα υπάρξουν πλήρης προστασία και διερεύνηση των περιστατικών εις βάθος.

Στο μεταξύ, προχωρούν οι έρευνες για τη δράση κυκλωμάτων μαστροπείας στη Θεσσαλονίκη, με τη νυχτερινή ζωή της πόλης να έχει μπει για τα καλά στο μικροσκόπιο των Αρχών. Με αφορμή την υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας, ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς αποκάλυψε ότι το κύκλωμα μαστροπείας που δρα στη Θεσσαλονίκη είναι ιδιαίτερα οργανωμένο και έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε άλλες χώρες.

Αποκαλυπτικός ήταν και για τα πάρτι: «Δεν είναι μόνο δύο “τοπικοί παράγοντες” που οργανώνουν κάποια πάρτι και φωνάζουν κοπέλες. Τα στόματα άρχισαν να ανοίγουν. Χθες απευθύνθηκε σε εμένα άνθρωπος που μου έδωσε κάποιες σημαντικές πληροφορίες, τις οποίες θα μεταφέρω στον εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης».

Ο γνωστός δικηγόρος αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο τα μέλη του κυκλώματος πλησιάζουν ανυποψίαστες νεαρές γυναίκες και τις παγιδεύουν: «Τα ηγετικά στελέχη είναι τέσσερα πέντε άτομα. Ακούστηκαν κάποια ονόματα, κάποια μαγαζιά που μου είπαν χθες. Από την εικόνα που έχω μέχρι στιγμής, δυστυχώς, πολλά κορίτσια που έρχονται από την επαρχία, κυρίως φοιτήτριες, παρασύρονται σε αυτά τα πάρτι και ακολουθούν μετά άλλη οδό, με αντάλλαγμα το χρήμα»!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Δικαιοσύνη ερευνά μέχρι στιγμής τρία ή τέσσερα άτομα, τα οποία φέρεται ότι σχετίζονται με το κύκλωμα μαστροπείας και με διακίνηση ναρκωτικών. Ιδιαίτερα αποκαλυπτική για όσα μπορεί να συμβούν στο μισοσκόταδο των μπαρ της πόλης είναι μια μαρτυρία που έφερε στο φως της δημοσιότητας το ThessToday.

«Μυτιές (σ.σ.: χρήση κοκαΐνης) σε τουαλέτες από άτομα τα οποία προσελκύουν, κυρίως, νεαρές κοπέλες που φαίνεται πως δεν έχουν κάποιον να τις ελέγξει. Μιλάμε για κοπέλες που βγαίνουν τη νύχτα και “κλείνουν” τα μαγαζιά» ανέφερε ο Κ.Σ., που έχει παρευρεθεί σε ένα από τα πριβέ πάρτι «οργίων», στα οποία η κοκαΐνη χρησιμοποιείται ως «δόλωμα» για νέους και νέες.

«Η κοκαΐνη σε κάνει να αισθάνεσαι ότι είσαι θεός. Σε συνδυασμό με την επίδειξη χρημάτων, αμαξιών και ακριβών σπιτιών, είναι εύκολο να εντοπιστούν υποψήφια θύματα» περιέγραψε, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή η τιμή στην «πιάτσα» για ένα γραμμάριο κοκαΐνης κυμαίνεται από 80 ως 100 ευρώ.

Ο εισαγγελέας διέταξε χθες άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της 24χρονης, σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθούν όλοι οι δράστες μέσω του ιστορικού των τηλεφωνικών κλήσεών της, αλλά και από μηνύματα. Επίσης, να ερευνηθεί η καταγγελία της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, με βάση την οποία δέχθηκε φραστική επίθεση από τον δικηγόρο του προσώπου που κατονόμασε ως βιαστή της, ζητά ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας ζήτησε από την εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της «απόπειρας παράνομης βίας» εις βάρος του δικηγόρου Θεόφιλου Αλεξόπουλου. Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν η 24χρονη και οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες στο αστυνομικό τμήμα, ενώ ο δικηγόρος αναμένεται να καταθέσει ανωμοτί.

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα