Συνελήφθη ιερέας για βιασμό 14χρονης μέσα στον ναό

Ο εισαγγελέας άσκησε διώξεις για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων

Σαν βόμβα έπεσε η αποκάλυψη πως ένας 37χρονος ιερέας, πατέρας τριών παιδιών, ο οποίος ιερουργούσε τα τελευταία έξι χρόνια στον Ναό του Αγίου Δημητρίου στα Κάτω Πατήσια και μάλιστα είχε αναλάβει το κατηχητικό, κατηγορείται ότι βίαζε επί μήνες ένα 14χρονο κορίτσι! Η ανατριχίλα εντείνεται, καθώς έρχονται στο φως καταγγελίες και για άλλες κοπέλες που φαίνεται πως έπεσαν στα δίχτυα των αρρωστημένων του ορέξεων.

Ο φερόμενος ως παιδόφιλος ιερέας Στέφανος Βερλέκης είχε γνωρίσει το 14χρονο κορίτσι στο κατηχητικό του ναού στα τέλη του 2019. Αρχικά έγινε εξομολογητής και πνευματικός της ανήλικης και σταδιακά την προσέγγισε ερωτικά για να ικανοποιήσει τα άρρωστα βίτσια του στο παιδικό κορμάκι της. Ως «πνευματικός», την έπεισε να του δείξει εμπιστοσύνη και να τον βλέπει σαν πατέρα και σαν φίλο. «Είμαι πατέρας σου, φίλος σου και πρόσωπο της εμπιστοσύνης σου» της έλεγε.

Μια ημέρα, μετά το κατηχητικό που γινόταν σε δωμάτιο της εκκλησίας, κράτησε μόνη της την ανήλικη και τη βίασε. Μάλιστα, επαναλάμβανε τις αισχρές πράξεις επί πέντε μήνες, σχεδόν κάθε φορά με το κατηχητικό και την εξομολόγηση του κοριτσιού. Οπως κατήγγειλε η 14χρονη, την καλούσε στο γραφείο του ή σε άλλους χώρους της εκκλησίας ή ακόμη και στο αυτοκίνητό του, όπου την υποχρέωνε σε ολοκληρωμένες σεξουαλικές επαφές! Σαν να μην έφτανε αυτό, ο αδίστακτος παπάς είχε ζητήσει από το κορίτσι να του στείλει γυμνές φωτογραφίες του, ενώ και ο ίδιος του είχε στείλει φωτογραφίες με τα γεννητικά του όργανα μέσω της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων messenger!

Η άτυχη μικρή είχε τρομοκρατηθεί από τη σωματική και ψυχολογική βία που της ασκούσε ο παπα-Στέφανος και είχε φτάσει στο σημείο να λιποθυμά όταν τον έβλεπε… Ο εφιάλτης του κοριτσιού σταμάτησε στις αρχές του 2020, όταν έπαψε να επισκέπτεται τον ιερέα στο κατηχητικό του Αγίου Δημητρίου. Όμως, επί σχεδόν δύο χρόνια δεν είχε τολμήσει να πει οτιδήποτε σε κανέναν, καθώς ντρεπόταν και φοβόταν.

Ο βουβός πόνος της ανήλικης αποκαλύφθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ έβλεπε με τις φίλες της μια ταινία η οποία περιείχε ένα περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης. Τότε έβαλε τα κλάματα και αποκάλυψε στις φίλες της το δράμα που είχε ζήσει στα χέρια του ιερέα. Οταν έβγαλε από μέσα της το μυστικό της, πήρε το θάρρος και διηγήθηκε και στη μητέρα της τις εφιαλτικές στιγμές που είχε περάσει στο «κατηχητικό».

Οι γονείς της κατήγγειλαν στην Αστυνομία όσα τους περιέγραψε η κόρη τους και ακολούθησε η κατάθεση του κοριτσιού στο τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας, άνδρες του οποίου με πολιτικά ρούχα παρακολούθησαν διακριτικά επί δύο μήνες τον ιερέα, προσπαθώντας να διαπιστώσουν αν είχε παρασύρει στα δίχτυα του και άλλα παιδιά για να ασελγεί σε βάρος του. Τελικά, το απόγευμα της Πέμπτης οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σπίτι του ιερωμένου στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου τον συνέλαβαν, ερεύνησαν όλους τους χώρους και κατέσχεσαν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του και ένα USB που βρήκαν πάνω του.

Ο ιερέας οδηγήθηκε χθες το πρωί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος άσκησε εναντίον του κακουργηματικές διώξεις για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, παραπέμποντας την υπόθεση σε κύρια ανάκριση. Ο κατηγορούμενος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή την ερχόμενη Τρίτη. Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας της ανήλικης για βιασμό από τον ιερέα, με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, ο Στέφανος Βερλέκης, που χειροτονήθηκε από τον μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο, ενώ τον προήγαγε σε πρωτοπρεσβύτερο (η ανώτερη διάκριση για τους έγγαμους ιερείς) ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, τέθηκε σε αργία ώσπου να αποφανθούν για την τύχη του τα αρμόδια όργανα της ποινικής και εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση ερευνούν αν ο παπάς έχει ασελγήσει και σε άλλα κορίτσια. Για τον λόγο αυτό, αναμένεται να ζητήσουν τις επόμενες ημέρες από την Εισαγγελία τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και της φωτογραφίας του, προκειμένου να υπάρξουν και άλλες μαρτυρίες. Πάντως, ενορίτες και γείτονες μιλούν για έναν άνθρωπο που βοηθούσε τον κόσμο, φαινόταν αρκετά δραστήριος και καλός οικογενειάρχης.

«Λυπάμαι πολύ. Μου είναι αδύνατο να το πιστέψω, είχαμε πολύ καλές σχέσεις και με τον ίδιο και με τη γυναίκα του και την οικογένειά του» δήλωσε ένας ιδιοκτήτης καταστήματος.

«Η συμπεριφορά του ήταν πολύ καλή. Δεν έδειχνε ότι θα μπορούσε να κάνει τέτοιο πράγμα και με κανένα τρόπο. Εξαιρετικός άνθρωπος, τα έχουμε χάσει» συμπλήρωσε άλλος γείτονας. «Δεν είχαμε δει τίποτα το περίεργο. Συνέχεια ήταν μαζί με τη γυναίκα του και τα παιδιά του» ανέφερε άλλη μία κάτοικος της περιοχής.

Πληθαίνουν οι καταγγελίες! Πρόσφερε αμοιβή σε 19χρονη, ενώ παρενόχλησε και 30χρονη

Σοκ προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις που έρχονται στο φως για τη δράση του 37χρονου ιερέα της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου στα Κάτω Πατήσια, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη ότι βίαζε ένα 14χρονο κορίτσι. Άλλη μια κοπέλα, η 19χρονη Λούνα, κατήγγειλε χθες πως ο παπα-Στέφανος της πρόσφερε 50 ευρώ για να περάσει μία ώρα μαζί της!

Ο 37χρονος είχε ζητήσει από την κοπέλα και τον φίλο της να ζωγραφίσουν με γκράφιτι το μέρος όπου πήγαιναν τα παιδιά του να παίξουν ποδόσφαιρο. Στη συνέχεια την κάλεσε στο γραφείο του για να της δώσει την αμοιβή της ίδιας και του φίλου της, αλλά και για να της κάνει την ανήθικη πρόταση. «Μου είχε προσφέρει 50 ευρώ, ζητώντας μια ώρα από τη ζωή μου» κατήγγειλε σε δηλώσεις της η νεαρή.

Όπως της είπε, είχε ένα κτίριο που ήθελε να το ετοιμάσει για τη νεολαία του κατηχητικού και της πρότεινε να πάνε το βράδυ μόνοι τους για να δουν πώς θα το ζωγραφίσουν. «Μου είπε να μη φοβάμαι καθόλου και ότι θα είμαστε οι δυο μας, αλλά και ότι δεν θα συμβεί κάτι κακό, γιατί σκοπός μας ήταν να περάσουμε καλά. Οταν ήμασταν στο γραφείο του και μου έκανε την πρόταση, ακριβώς δίπλα, στην εκκλησία, ήταν η γυναίκα του, έγκυος τότε, και τα παιδιά του!» αποκάλυψε η κοπέλα. Η νεαρή πρόσθεσε ακόμη ότι ο 37χρονος παπάς προσπάθησε να την προσεγγίσει μέσω social media, ενώ την έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο. Για να τον αποφύγει η 19χρονη είχε αποθηκεύσει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου ως «Μην Το Σηκώσεις»!

Το συγκλονιστικό είναι ότι η Λούνα τηλεφώνησε σε τρία αστυνομικά τμήματα για να καταγγείλει την ανήθικη πρόταση που δέχτηκε στο γραφείο του παπά, αλλά οι αστυνομικοί την απέτρεψαν! Μάλιστα, αν και δεν είχαν περάσει 24 ώρες από τη στιγμή της ανήθικης πρότασης και άρα δεν είχε παρέλθει η αυτόφωρη διαδικασία, της είπαν πως έπρεπε να κάνει την καταγγελία τη στιγμή που της τα είπε!

Στο… στόχαστρο των ορέξεων του «αχόρταγου» ιερωμένου φαίνεται πως είχε βρεθεί και μια 30χρονη μητέρα που τον είχε επισκεφτεί για να εξομολογηθεί στο γραφείο του, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα με τον γάμο της. «Πηγαίνω στην εκκλησία με το μωρό στο καρότσι, καθόμαστε σε ένα γραφείο, σαν εξομολογητήριο, και αρχίζω και του λέω τα προβλήματα που έχω στον γάμο μου. Στο τέλος της κουβέντας μού είπε: “Ο Χριστός είναι αγάπη, ο Χριστός είναι έρωτας και θα πρέπει να εισέλθει στο σώμα σου με τον ίδιο τρόπο που το κάνει ο σύντροφός σου. Είμαι εδώ για να σε βοηθήσω. Και εάν θες να έχεις το καλό μέσα σου, θα πρέπει να αφεθείς και να εμπιστευτείς τον εξομολογητή σου”» περιέγραψε χθες η 30χρονη, η οποία έφυγε εξαγριωμένη από τον ναό, και πρόσθεσε: «Ο άνθρωπος φαίνεται ότι είχε βρει αυτόν τον τρόπο για να ικανοποιεί τις σεξουαλικές του ορέξεις. Πρέπει να σταματήσουμε να φοβόμαστε. Πρέπει να μιλάμε».

Στο φως ήρθε και μια τρίτη μαρτυρία κατοίκου της περιοχής, ο οποίος κατήγγειλε ότι πριν από έξι μήνες είδε τον ιερέα να βγαίνει αργά το βράδυ από την εκκλησία μαζί με μια ανήλικη. «Εγώ τον είχα δει να βγαίνει στις 23.30 από το γραφείο του από την εκκλησία μαζί με ένα κοριτσάκι. Μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση, γιατί σκέφτηκα “τι κάνει με ένα κοριτσάκι τέτοια ώρα το βράδυ;” Πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος θα καταλάβαινε πως αυτό δεν είναι λογικό» ανέφερε ο κάτοικος, που είχε καταγγείλει το περιστατικό στο Χαμόγελο του Παιδιού.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα