Εφιάλτης δίχως τέλος στο φλεγόμενο «Euroferry Olympia»! Βρέθηκε η σορός Έλληνα οδηγού

Επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι των Αρχών και των συγγενών των αγνοουμένων, καθώς χθες το απόγευμα άνδρες της ΕΜΑΚ εντόπισαν και ανέσυραν ένα απανθρακωμένο πτώμα από καμπίνα φορτηγού στο «Euroferry Olympia». Πρόκειται για τον 58χρονο Ευάγγελο Μαλεσιάδα, τη σορό του οποίου αναγνώρισε ο γιος του από τα τατουάζ που είχε στο σώμα του.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ένας 21χρονος Λευκορώσος βρέθηκε σώος στην πρύμνη του πλοίου, γεννώντας ελπίδες ότι ίσως να υπάρχουν κι άλλοι ζώντες επιβάτες. «Είμαι ζωντανός; Ζω;» ήταν τα πρώτα λόγια του νεαρού άνδρα, ο οποίος μεταφέρθηκε με πλωτό ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Κέρκυρας και, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, είχε καλή διάθεση, αλλά δεν επιθυμούσε να κάνει περαιτέρω δηλώσεις.

Στο μεταξύ, το οχηματαγωγό έχει ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο στο βόρειο τμήμα της Κέρκυρας, ενώ χθες έγιναν πάλι ρίψεις νερού σε περιφερειακά σημεία του πλοίου και όχι στο εσωτερικό του, προκειμένου να επιτευχθεί ψύξη αλλά και να μη διαταραχθεί η ευστάθειά του.

«Το πλοίο μπορεί να έχει ακόμη κομμάτια ασφαλή για ανθρώπους. Οπως είδαμε, ένας από αυτούς βγήκε και η ελπίδα παραμένει. Η αναζήτηση συνεχίζεται, όσο αυτό το επιτρέπει το πλοίο, καθώς σε κάποια σημεία είναι αδύνατη η πρόσβαση. Όμως, τα καταστρώματα του πλοίου είναι πολλά. Ελπίζουμε ότι θα υπάρχει και άλλη καλή έκβαση» δήλωσε χθες ο υπεύθυνος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του παραρτήματος της Κέρκυρας Ανδρέας Κορίκης.

Αναφερόμενος στον 21χρονο διασωθέντα, ο κ. Κορίκης είπε ότι βγήκε στο κατάστρωμα του πλοίου και κατέβηκε από μια σκάλα ως τα συνεργεία διάσωσης. «Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή κάθε ώρα που περνά αλλάζει τα δεδομένα πάνω στο πλοίο, εξαρτάται από την εξέλιξη της φωτιάς. Απ’ ό,τι ακούσαμε, ο διασωθείς είπε ότι άκουσε φωνές και από άλλους ανθρώπους. Ας ελπίσουμε» πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, στο λιμάνι του Μπρίντιζι έφτασαν 48 διασωθέντες που μεταφέρθηκαν με το πλοίο «Florencia», το οποίο, επίσης, ανήκει στην εταιρία Grimaldi. Σύμφωνα με την τηλεόραση της Rai, πρόκειται για Ιταλούς, Πολωνούς, Βούλγαρους και Ουκρανούς επιβάτες, οι οποίοι υπογράμμισαν πως η παροχή βοήθειας ήταν άμεση και αποτελεσματική και πως το μόνο που έχει σημασία είναι ότι κατάφεραν να βγουν σώοι.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα