Η Εύξεινος Λέσχη Αθηνών αποχαιρετά τον Δεσπότη των Ποντίων Παύλο

O Πρόεδρος Δημήτρης Μελισανίδης και τα μέλη του Δ.Σ. της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών εκφράζουν τη βαθύτατη οδύνη τους για την αιφνιδιαστική και τραγική απώλεια του Δεσπότη των Ποντίων, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δράμας Παύλου.

Θρηνεί ολόκληρη, η ανά τον κόσμο Ποντιακή Οικογένεια, που έχασε το καύχημά της στον χώρο της Εκκλησίας και ένα από τα σπουδαιότερα τέκνα της.

Μορφωμένος, καλλιεργημένος, ενθουσιώδης, δυναμικός, υπήρξε υπόδειγμα Ιεράρχη που υπηρέτησε ταυτόχρονα τόσο τις Χριστιανικές αρετές και αξίες, όσο και τα ιερά και όσια του Ποντιακού Ελληνισμού.

Συνέβαλλε καθοριστικά στη διατήρηση και διαιώνιση της ιστορίας, της παράδοσης και της κληρονομιάς των Ποντίων, τόσο ως Ηγούμενος της Μονής της Παναγίας Σουμελά όσο και ως Μητροπολίτης Δράμας.

Με τον εμπνευσμένο, καρποφόρο, πατριωτικό  λόγο του, το δημιουργικό, κοινωνικό, ανθρωπιστικό έργο του, τον ακέραιο και φιλεύσπλαχνο χαρακτήρα του, υπήρξε υπόδειγμα Ποιμενάρχη αλλά και φλογερού Ποντίου.

Η κοίμησή του αφήνει πίσω της ένα δυσαναπλήρωτο κενό, καθώς προσωπικότητες όπως ο κ.κ. Παύλος δύσκολα μπορούν να αντικατασταθούν.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε ο διάδοχός του να είναι και αυτός Ποντιακής καταγωγής με ψυχή, πνεύμα και δράση αντάξια του κοιμηθέντος Δεσπότη μας.

Η Εύξεινος Λέσχη Αθηνών εκφράζει τα θερμότατα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του κοιμηθέντος Μητροπολίτη μας και αποφασίζει την κατάθεση στεφάνου, ως ένα ελάχιστο δείγμα σεβασμού και ευγνωμοσύνης στην προσφορά του κ.κ. Παύλου στον Ποντιακό Ελληνισμό.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει και ας είναι αιωνία η Μνήμη του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα